Emilia 3v oli äitinsä tädin Salmen hautajaisissa. Äiti oli selvittänyt asioita hautajaisista etukäteen, mutta kuitenkin Emiliaa vielä askarrutti moni asia. "Äiti miks Salme-täti on tuolla arkussa, miksei se nouse sieltä pois?" "Salme täti on mennyt Jeesuksen luo taivaaseen, eikä voi enään nousta arkusta pois."  Emilia katsoi kohti kirkon kattoa tavoitellen taivasnäkymää ja tuumasi kuuluvasti "Ei näy!". 
-Anne-

vaakakel.gif

3-vuotias Siiri katseli ikkunasta kadulla ohi ajavia autoja. Risteyksessä erään auton takaikkunalla paloi ylimääräinen jarruvalo, jolloin Siiri tokaisi: Katso äiti, tuon auton peräaukkoon syttyi valo.
-Terhi-

vaakakel.gif

Sivusta kuultua, kun lapset (4v. ja melkein 3v.) leikkivät eläinlääkäriä: "Tää papukaija on istunut väärinpäin puussa, se sitä vaivaa." 

"Taitaa olla aivoissa jotain. Leikataan otsa." (katsottu Chicagon

lääkäreitä ajoittain) 

"Annetaan sille sitten purkkaa!"

vaakakel.gif

Milla, 2v., katsoi sumopainija-mainosta Tv:stä ja sanoi: "Simopainija!" (Onkohan Simo-pappansa samannäköinen?)

vaakakel.gif

Lauri 4v meni tohkeissaan kertomaan isälleen: "Isi tiesitkö että, kun kaksi miestä menee naimisiin, niin niistä tulee pomoja."

vaakakel.gif

2.5 v Roope leikki ruokapöydässä ruualla. Äiti vihaisena: "Jos tuo ruualla sotkeminen ei heti lopu, lennät välittömästi omaan huoneeseen". Johon Roope kirkkain silmin vastasi: "Mutta äiti, en mä voi lentää, eihän mulla ole siipiä".
-Marjo-

vaakakel.gif

Martta 5v oli jouluostoksilla ja ylitti tietä äidin kanssa. Yllättäen hän sanoi: "Kiitos ja ylistys, nämä sanat tulivat suuhun ihan itsestään."

vaakakel.gif

Amanda 3,5v söi karkkipäivän karkkejaan. Hänen lopetettuaan kuulin hänen jupisevan itsekseen: "Paras mennä pesemään hampaat. Muuten Hammaspeikko voi syödä mun hampaat ja sitten mä voin kuolla nälkään!"

vaakakel.gif

Jussi 4 v. halusi tietää: "Tuleeko ihminen toimeen ilman niitä....niitä munakoisoja (=munuaisia) vai oliko ne munakkaita?"

vaakakel.gif


Oli Lucianpäivä ja ajattelimme mennä katsomaan neitoa. Milla halusi siis nähdä Rusina-neidon, rusinoitten ystävä kun oli. Mutta isoveli Jussi sanoi, että ei se oo rusinaneito vaan Lusikka-neito

Santa lusikka.

Sivun alkuun

vaakakel.gif

Tyttäreni Maiju 2-v. huusi autossa kiukkuisena kuin palosireeni. Silloin 3v. Tiina-isosisko tuumasi sisarelleen; Älä sinä Maiju huuda niin kamalasti, muuten sulla tullee taas lissää hampaita.

vaakakel.gif

Santeri 5v. oli ukin kanssa käymässä sotilasmuseossa. Ulos tultuaan Santeri tokaisi: "Nyt on tykit nähty, sota voi alkaa!!!"
-Reetta -serkku-

vaakakel.gif

Lapsia oli kielletty koskemasta kompassiin. Kun Sara 2v. sen kuitenkin sai käsiinsä, ehti isoveli hätiin: älä ota sitä, se on äidin pohjois-Suomi mittari.

vaakakel.gif

Istuin junassa Nikon 4 v. kanssa. Niko kysyi vastapäätä istuvalta tädiltä: Ketä sä aiot äänestää presidenin vaaleissa? Mä
ainakin aion äänestää Elisabeth Rehniä!

vaakakel.gif


4:n vanha Lasse oli juuri tutustumassa minuun ja siskooni ja kysyi 
meidän isältämme, että "Ari, pelkäsiksää Miaa ja Sannaa sillon kun sää olit pieni?"

vaakakel.gif


Isosisko kyseli, mihin näyttelija Audrey Hepburn kuoli, ja äiti oli muistavinaan, etta syöpään. Nelivuotias Vilho kysyi silmät suurina: "Oliko se leikkiny Teletappileluilla?"

vaakakel.gif

Ville 6 v. tokaisi vanhemmilleen, kun ei päässyt kaverinsa luo leikkimään: "Mä alan pikku hiljaa kyllästymään teidän vanhempien ylimieliseen kaikkitietävään viisauteen."
-Noora-täti-

vaakakel.gif

2,5-vuotiaat kaksostytöt Jenni ja Jutta näkivät uimahallissa itseään isomman mustaihoisen tytön. Jenni ja Jutta menivät silmät suurina tutkimaan tyttöä lähempää, ja Jenni teki johtopäätöksen: "Kummitus!"
-pia-

vaakakel.gif

Mummilla oli hääjuhlissa hieno hattu, jossa oli kasvot peittävä huntu. Huntu häiritsi kaksivuotiasta Sonjaa, joka pyysi: "Mummi, ota toi kuomu pois päästä!"

-pia-

vaakakel.gif

"Äiti, onko möröllä pippeli?" Lauri 3v.

Sivun alkuun

vaakakel.gif

3-vuotias Annika leperteli pikku vauvalle, vauvaa nauratti.
"Osaatkos sinä Annika vauvojen kieltä?" Isä kyseli "En, mutta se kieli kasvaa" vastasi Annika.

vaakakel.gif

Kesken kauniin, aurinkoisen kesäpäivän alkoi yhtäkkiä satamaan vettä. "Aurinko meni suihkuun" 
totesi Melissa 2,6.

vaakakel.gif

3-vuotias Ville leikki muovisella kukko-lelulla ja lennätti sitä. Hän kertoi, että se on kotka, mutta huomasikin sitten, että lelu on kukko, koska se sanoo "kukkokiekuu": "Se onkin kotka, mikä sanoo Kot, Kot"

vaakakel.gif

Pikku Satu oli innokas höpöttelemään illalla, kun piti mennä nukkumaan. "Nukutaan nyt.. Pistä nyt pää tyynyyn, pian nukkumatti tulee." sanoi äiti.  Satu painoi päänsä tyynyyn ja katseli silmät ymmyrkäisinä, kun hyttynen lenteli kohti sänkyä. "Tuoko se nukkumatti on?" kyseli Satu.

vaakakel.gif

Perheemme koira tiputti hännällään pikkusiskon tuttipullon
pöydältä lattialle. 2,5-vuotias Jere meni nostamaan sitä ja mutisi samalla: "Voi helkutin helkutin Eetu, älä tiputtele aina sitä Millan pullotuttii", ja pudisteli samalla tomerasti päätään.
-Jani-

vaakakel.gif

4-vuotias Niia piteli sylissään parin päivän ikäistä vauvaamme,
silitteli ja leperteli ja totesi sitten asiantuntevasti: "Kyllä tää jo yksivuotiaana kiroilee."
-Taru-

vaakakel.gif

Kummityttöni Pauliina katseli koiraamme Riinaa ja sanoi
"Koiruus on suuri vääryys".
-Jani-

vaakakel.gif

Milla, 2v, söi juustoa ja kyseli, mitä juustoa tämä on. Äiti: Edamia. Vähän ajan kuluttua Milla huusi isälle ja kertoi syövänsä etanajuustoa.
-Liisa-

vaakakel.gif


Oli tuulinen päivä kesällä ja äiti kysyi Millalta, että pysyykö sulla lakki päässä. Milla tarttui äitiä T-paidasta ja vastasi: "Äiti pysyykö sulla paita päällä ?"

-Liisa-

vaakakel.gif


Hanna rukoili iltarukoustaan, kun mummi siihen kehoitti: Hämä hämä häkki kiipes langalle...

-Liisa-


vaakakel.gif

Istuimme autossa vappupäivänä. 2,5-vuotias poikamme istui isin vieressä istuimessaan ja ihmetteli isin outoa hattua. "Isillä on autonpesuharja!", totesi hän isin teekkarilakista.

vaakakel.gif

Vilma, kaksi ja puolivuotta, oli Ähtärin eläinpuistossa viime kesänä mummun ja pappan kanssa. He katselivat märehtivää poroa ja Vilma tokaisi: Katso mummu, poro syö purkkaa.

vaakakel.gif

4-vuotias Valtteri oli ollut saman kesän aikana kaksissa eri häissä ja
häätouhua oli muutenkin ympärillä aikas tavalla. Kerran Valtteri leikki kiltisti omassa huoneessaan pitkän aikaa ja kun äiti kysyi, mitä hän oli siellä leikkinyt, kuului vastaus: "Naimista!

vaakakel.gif


3-vuotias Tapio oli pihalla naapurien poikien kanssa. Naapurin pojilla oli päällään värikkäät talvivaatteet & pipot. Jostain tuli lopulta riitaa ja
muut pojat sanoivat jotenkin pahasti Tapiolle. Hammasta purren Tapio laukaisi takaisin pahimman manauksen minkä siihen hätään keksi: "Senkin kalamellipipot"
-Kummitäti-

vaakakel.gif


4-vuotiaan Valtterin isä oli työporukan kanssa ajamassa miniformulaa paikallisessa formulakeitaassa. Valtterin isä toi tuliaisena hienon kunniakirjan ja pokaalin, oli nimittäin voittanut koko kisan. Näitä sitten esiteltiin kotona Valtterille, ja poika olikin asiasta ylpeä. Samana vuonna oli kova Mika Häkkis-boomi ja niinhän siinä kävikin, että Mika voitti maailmanmestaruuden. Kun Valtterilta joskus joku tiedusteli, että tiedätkös kuka oikein on uusi Formulan maailmanmestari, niin kuului kirkas vastaus: "Meidän isi!"

vaakakel.gif

Keskustelimme vaimoni kanssa, mitä kasveja kasvimaalla kasvatetaan. Puheessa mainittiin basilika ja persilja. Seuraavana aamuna hoitoon mennessään 2,5-vuotias Paavo kysyi: "Isi, kylvettäiskö kasvimaalle perslikaa?"

vaakakel.gif


3-vuotias Santtu oli kuullut sanottavan että "napa näkyy, naapurin täti nauraa". Santun oma versio saunaan mentäessä kuului: "Pippeli näkyy, naapurin täti itkee".

-Kummitäti-

vaakakel.gif

Kerroin 10-vuotiaalle tyttärelleni meneväni työvoimatoimistoon. "Haetko sää ny sitä kioskimuijan paikkaa" kuului kommentti

vaakakel.gif

Kirkas lapsenääni ristiäisten hartaimmalla hetkellä: Äiti, asuuko kastemato tuolla kastemaljassa?

Sivun alkuun

vaakakel.gif

Kun kysyin kuusivuotiaalta tyttäreltäni Sanna-ystävän sukunimeä hän vastasi: "En tiedä, katso puhelinluettelosta". Sieltähän niitä sukunimiä tosiaan löytyy...

Tultuamme kummityttärämme ristiäisistä kolmivuotias poikamme kysyi "Miksi Lydialle annettiin pojan nimi?"
Hämmästelin, että eihän Lydia ole pojan nimi. "Miks sitten pappi sano niin", poikani jatkoi. Hetken mietittyäni tajusin, että niinhän se pappi sanoi:"Isän, pojan ja pyhän hengen nimeen..."
-Netta-

vaakakel.gif

Saulilta oli intiaanileikin alusta hukassa. Minun löydettyäni sen, nelivuotias tokaisi; "Hienoa äiti, sä olet melkoinen eliö."
- Äippä-

vaakakel.gif

Kim 2 v. oli äidin kanssa suihkussa. Aikansa äitiään katseltuaan Kim tokaisi: "Äiti miksi sun pippelissä kasvaa sammalta?"


Samainen poika vastasi Prismassa äitinsä tiuskintaan laulamalla kirkkaalla äänellä: "Nyt meni helmot ja sen kyllä huomaa..."

-Kaiken kestävä äiti-

vaakakel.gif

Olimme järjestelemassä vakuutusasioita ja meillä oli yhteyshenkilö
(korrekti herrasmies, puku päällä ja kravatti kaulassa) täyttämässä tarvittavia papereita. Niiden joukossa oli kaikille tuttu lista sairauksista yms. asioista. Listalla oli myos kysymys piilolinssien käytöstä. Mies sanoi minulle ja miehelleni: "Nään kyllä, ettette käytä silmälaseja, mutta miten on piilolinssien laita?" Tähän sanoi tyttäreni (9): "Ei meidän äiti piilolinsseja käytä, mutta kuukautissiteitä se käyttää!! Olisin voinut vaipua maan rakoon.... :-)

vaakakel.gif

Lauri 5v tiivisti pääsiäisen tapahtumat näin: Jeesus kuoli, nousi ylös ja söi.
-Päivi-

vaakakel.gif

Ekaluokkalainen poikamme tuli penkkaripäivänä koulusta ja soitti minulle töihin. Hän ilmoitti tohkeissaan tulleensa siksi niin myöhään kotiin kun yliopistolaiset oli tulleet heitteleen koulun pihaan karkkeja kun ne oli päässeet ripille...
-Äippä-

vaakakel.gif

Isä haista mun kieltä, pyysi nelivuotias. Kysymykseen miksi, hän vastasi, koska minä laitoin siihen hajuvettä.

vaakakel.gif

Nelivuotias poikani kuiskasi oven raosta "Äiti, hallitsenko minä maailmaa?"

vaakakel.gif

Melkein 4.v. tyttäremme oli ollut ulkona ja unohtanut lelunsa pihalle. Noin 4-5 vuotiaat pojat tulivat tuomaan Nooran lelun ja Noora, joka oli jo ehtinyt käydä kylvyssä, hyppelehti nakuna kotona ja porhalsi ovelle; kääntyi äkkiä, pyllisti ja huusi "pimpsa näkyy!" Pojat jotka olivat jo menossa kääntyivät ja tokaisivat kauhuissaan "pimpsa näkyy, YÖK !"

vaakakel.gif

Julia 4v. söi nakkeja sinapin kera ja tokaisi: "Kahta en vaihda, Turun sinappia ja Maskun sinappia!"

vaakakel.gif

Istuimme perheen kanssa ruokapöydässä, kun 4-vuotias Laura sanoi: Äiti minulla on hirveä huoli, kun minulla ei ole vielä miestä! Äitinä vastasin, ettei sinulla vielä ole kiire, ehdithän vielä miehen saada. Johon isosisko Terhi (5 v.) tokaisi: Ei se niin helppoa ole olla rakastunut, siitä menee pää sekaisin.
-Kirsi-

vaakakel.gif

Puhuimme sienestyksestä, sanoin että täytyisi mennä syvälle metsään. 4-vuotias Henni näytti kaulaansa ja kysyi: "näinkö syvälle?"

vaakakel.gif

Katselimme Särkänniemen Akvaario-mainosta;johon Janika 3v: Mentäis mekin joskus tonne lavuaariin!! 
-Heli-

Sivun alkuun

vaakakel.gif

3-vuotias Pinja on innokas Mestareiden (Kirka ym.) kuuntelija. Pienessä päässä meni kerran kuitenkin pari asiaa sekaisin: Kun kappale "Rööperiin" kajahti kaijuttimista, tyttö kysäisi: "Onks nää ne Lööpelin palikat?"
Samainen Pinja totesi tuimasti 2-vuotiaana, kun näki äidin ja isän pussaavan: "Ei saa syölä toisen päätä!"

vaakakel.gif

Jouluaattona veimme haudoille kynttilöitä. Olin selittänyt Carolinalle 5v tästä joulutavasta ja kuolemisesta ja hautaamisesta. Meitä vastaan käveli vanha rouva hautakynttilä kädessään selkä kumarassa. Carolina katsoi rouvaa ja sanoi kirkkaalla äänellä: Tuossa on varmaan kuolemaisillaan oleva mummo. Harras joulutunnelma oli mennyttä!!
-Eija-

vaakakel.gif

Äiti, pidätkö sinä haisevista miehistä, kysyy nelivuotias ja piereksii vieressä.

vaakakel.gif

Lauri 3-v katseli äitiä saunassa ja tuumasi: äitillä pippeli! Johon äiti: ei äidillä ole pippeliä. Lauri tuumaili ja katseli tovin ja tokaisi: se on apina!

vaakakel.gif

Tyttäreni kuunteli avopuolisoni laulavan laulua  "Mahtava peräsin ja pulleat purjeet", hetken myöhemmin olimme lähdössä ulos, jonne tyttäreni oli jo kerennyt kirmaamaan edellä. 
Avasin ulko-oven ja järkytyin kun rakas tyttäreni lauloi keskellä pihamaata kovalla äänellä tähän tapaan "Mahtava peräsuoli ja pulleat purjeet"...........olisittepa nähneet naapureidemme ilmeet ;-)

vaakakel.gif

4-vuotias Jesse oli meillä kylässä ja lähti naisväen mukana rantasaunalle. Matkan varrella oli mökin seinää vasten kumollaan vaaleanvihreä kanootti. Sen nähdessään Jesse kailotti: -Äiti, kato kun hieno melooni!

vaakakel.gif

Kerroin kaksivuotiaalle tyttärelleni tekeväni vieraille mokkapalaa. Tyttäreni otti nenästään kiinni ja sanoi itkua vääntäen: "Jennan nokka palaa"

vaakakel.gif

Krista 3v. oli maalla käymässä ja ensimmäistä kertaa traktorin kyydissä. Isi ajoi ja äiti piti Kristaa sylissä. Traktorin kova meteli ja keikkuva meno hieman jännittivät. Krista sanoi isille: "Koita isi väistää noi kävyt, kun keikkuu niin kamalasti"

vaakakel.gif

Siiri, 2v, vesivahingon jälkeen: "Minä pissasin isän sänkyyn. Se oli epäreilua."

vaakakel.gif

3-vuotias Henna ihmetteli, kun isi söi kuivakakkua eri kohdasta kuin hän. Kun Hennalle kerrottiin, että isin syömää kohtaa oli kostutettu konjakilla, totesi Henna: "Minäkin haluan poninakki-kakkua!"

vaakakel.gif

Matkustaessani junalla koirani kanssa, monet ihmiset tulivat jututtamaan meita. Niin myos eräs pikku-neiti, joka oli isänsä kanssa matkalla. Tytto kyseli koirastani kaikenlaista; nimea, ikää jne. Sitten tytto kysyi suureen ääneen mistä minä tiesin, etta koira on poika. Junavaunu hiljeni ja kaikki ikään kuin odottivat vastaustani. Hieman punastellen kerroin, mistä asian huomasi. Tytto kurkkasi koiran mahan alle ja vähätellen totesi: "Voi kuinka on pieni pippeli! Mun isillä on paljo isompi, näytä isi!!" Siinä sitä punasteltiin porukalla...

vaakakel.gif


"Hitsi jos olis etuhampaat niin kyllä mä olisin syönyt sen maissin!" Iiris 6v. jolta molemmat maitohampaat ylhäältä puuttuivat ja herkkuruokamaissia olisi ollut tarjolla.

vaakakel.gif

Olimme tuttavan ja hänen 3-vuotiaan poikansa kanssa Jyväskylässä kaupungilla. Mattokameli-liikkeen edessä on puinen kameli, jonka nähdessään 3-vuotias rupesi pohtimaan, mitä se kameli oikein mahtaa sanoa. Vastasin, etten tiedä, johon vesseli totesi, että varmaankin "kam kam".

vaakakel.gif

Olin 2-vuotiaiden kaksostyttöjeni kanssa serkkuni luona. Heillä oli tuolloin vasta 1-vuotias tyttö, joka työnteli vessan ovea edestakaisin. Venla-tyttöni katseli touhua aikansa ja kivahti sitten: "Tommet poit! Ei taa kokkea! Vai keppiäkö haluat?!" (Liekö äidin kielenkäytöllä osuutensa kommenttiin...)


vaakakel.gif

Olimme joskus ajelulla, kun nuorimmaisemme Aino oli vasta parin kuukauden ikäinen ja huusi koko ajan turvaistuimessa. Kuuntelin aikani karjumista ja äyskähdin Ainolle: "Nyt hiljaa!", jolloin 3-vuotias Venla sanoi: "Äiti, et saa huutaa Ainolle. Se on meijän pikku ystävä."

vaakakel.gif

4-vuotias Otto kertoi kuuman juorun: "Valtteri sanoi päiväkodissa kironkielellä että KAKKA."

vaakakel.gif

4-vuotias Antti pani mustat lakeerikengät jalkaan ja sanoi heti, että janottaa. Mehulasillisen juotuaan hän totesi, että aina kun on juhlakengät jalassa, pitää juoda. Niinpä...

Sivun alkuun

vaakakel.gif

Niklas 1,5 vee oli äitinsä serkun häissä. Hiljaisimmassa ja romanttisimmalla hetkellä hän alkoi huutaa kovaan ääneen: "Kakka!". Kyllä siinä vähän nolotti kun ei lapsi mennyt hiljaiseksi vaikka mitä teki... ;)

vaakakel.gif

Johan opetteli pärisyttämään ärrää, äiti sanoi 4-vuotiaalle pojalleen: -Sano Tampere. Johan vastasi ettei hän kiroile...

vaakakel.gif

Juho 3 v. kysyi äidiltä: "Onko sulla pippeli?" Äiti sanoi, että ei ole.
Juho siihen, että: Oooon sulla tuolla simpsojen välissä!

vaakakel.gif

Juho-poika 1,5 v oli keittiössä ja huolestuneena katsoi talouspaperirullaa jossa oli pöllön kuva. Pöllö oli pää alaspäin; Juho
hädissään alkoi huutaa: kaagnn, kaagnn, kaagnn (kaatuu, kaatuu, kaatuu)

vaakakel.gif

Olin hoitamassa yhtenä iltana Ninniä 3 vee ja valmistin pizzaa. Laitoin täytteeksi katkarapuja, jotka ovat myös Ninnin herkkua. Hän tuli tomerana luokseni ja pyysi kovalla äänellä "Saanko minäkin rapukatkoja!"

vaakakel.gif

2-vuotias Lotta katseli ranskalaista perunaa, jossa oli tumma kohta ja tuumasi, että pipi.

-Äitee-

vaakakel.gif

Kauan hurjaa sinkkuelämää viettänyt Anu-täti meni vihdoin naimisiin.
Pari viikkoa häiden jälkeen 3,5-vuotias Kaisa jutteli äidin kanssa avioparista. Äiti vastasi johonkin kymmenistä kysymyksistä, "Anu ja Aku on naimisissa". Kaisa kysyi ihmeissään, "Ai vielä vai?" 

vaakakel.gif

Viisivuotiaani makasi laiturilla siskonsa kanssa. Aika kävi jo pitkäksi, joten hän tokaisi "olenko mä jo ihan neekeri".

vaakakel.gif


Elinan 4-v. synttärit lähestyivät ja kuulin kummitädin kysyvän Elinalta että jokos tämä haluaisi rannekellon lahjaksi. "No, emmä oikein lannekellosta tiedä... Mutta lantapalloa mulla ei ole, se olis ihan kiva!"

Sivun alkuun

vaakakel.gif

Sonja 2 v ja risat, tutkiskeli kylppärin lattialla itseään; äiti oli pesemässä hampaitaan ja katseli peilin kautta tyttöään. Kun tyttö huomasi että äiti näkee hänen jalkojenvälin tutkimisen, hän ilmoitti "Äiti mulla on ISO NAPA". 
-Sonjan äiti- 


vaakakel.gif


Olin juuri puhdistanut hiusharjastani melkoisen kasan hiuksia ja heitin ne vessan pönttöön. Silloin noin kolmevuotias Heidi-tyttäreni tuli käymään vessassa, kurkisti pönttöön ja nähdessään hiustukon sanoi järkyttyneenä: "Voi sentään äiti, sun pimppisi on pudonnut pönttöön!"


vaakakel.gif


3,5 -vuotias tyttäreni Janina oli kovin kiinnostunut 'naisten jutuista' ja
olinkin jo kertonut hänelle kuukautisista. Eräänä kertana ollessaan wc:ssä kanssani hän sitten tokaisi "Oi, äidillä on uuden vuoden veret!"

Ja samainen neito pari vuotta myöhemmin kyseli että "Kun te olette isin kanssa naku-nakuina, niin kieriskelettekö te sängyssä?"
-3 neidon äiti
-

vaakakel.gif


Olimme käymässä kaupassa, kun siellä oli tumma-ihoinen
mies. Hänet nähtyään 2-vuotias Santeri totesi että "Äiti, kato likanen mies!"  -Äiti-

vaakakel.gif


Poikani on todella kiinnostunut taivasasioista, hän on 2v 8kk.
Äsken pihalla kun kuuli kaukaisten kirkonkellojen soivan, hän huusi että "Äiti heitä mut tonne taivaaseen ni mä ammun kirkon kellot alas!" Ja perään: "Äitiii. Mä haluun Jumalan luokse nyt heti." Iltarukouksessa jonka annoin hänen itse lausua, hän sanoi lopuksi: "...ja kiitos Jumala Valio-jogurtista!"

vaakakel.gif


Isä kysyi 2-vuotiaalta Pipsalta, onko tällä kova nälkä.

"Ei, Pipsalla on pehmeä nälkä."


vaakakel.gif

4-vuotias Aleksi katseli maahan pudonnutta ja hieman ruskeaksi muuttunutta omenaa ja tuumasi, että kuollut omena.

-Aleksin äiti-

vaakakel.gif


2-vuotias Ilkka oli Ruotsin-laivalla perheensä kanssa.
Laivan leikkihuoneessa Ilkan luo tuli ruotsinkielinen pikkupoika, joka innokkaasti alkoi juttelemaan Ilkalle. Ilkka, joka on kasvanut maalla, eikä ole pahemmin ruotsin kieltä kuullut, oli kummissaan ja sanoi pojalle "...älä peloittele mua"

vaakakel.gif

Katselimme televisiosta ohjelmaa, jossa kaksi miestä oli pukeutunut vankikarkureiksi. Eveliina 2,5 vuotta totesi: "Ne taitaa olla teeploja (=seeproja)".
 -Äiti-

vaakakel.gif

Ovikello soi ja 2-vuotias Tapio meni avaamaan ulko-ovea. Ulkona oli jo pimeää, sillä oli talvi-ilta. Oven takana seisoi tummapintainen mieshenkilö, jolla päässään valkoinen pipo ja valkoinen takki. Mies myi julisteita ja kysyi onko isä tai äiti kotona. Tapio tuli aika järkyttyneen näköisenä sisälle ja meni äidin luo: "Siellä ovella on vain takki ja pipo..."


vaakakel.gif

Päätimme alkaa siivoamaan. Keräsimme matot lattioilta ja veimme ne mattotelineelle roikkumaan. Pihassa unohduin keskustelemaan naisten kanssa. Poika istui mattotelineellä ja heilutti jalkaansa. "Entäs se mattojen kopistelu?" kuului kysymys.

vaakakel.gif

Niklas 2v. oli käymässä enonsa luona Espoon Leppävaarassa. Aikansa ikkunasta katseltuaan hän huusi hädissään: "Äiti! Tule katsomaan, pihalla on kummitus, vihreä kummitus"! Somalinainenhan se kaavussaan kulki pihalla...
-Perhe maalta-

vaakakel.gif 

Olin minun siskoni lapsen Janinan (3v) kanssa saunassa ja katsoi minua ja sanoi"hahaa sinulla on hänta".

vaakakel.gif

Pääsiäisen alla Laura 6v. oli kahden vaiheilla uskoako pääsiäiskukkoon vai ei. Lopulta hän päätti olla uskomatta ja perusteli kantaansa sanomalla:" Kukko ei voi munia, kun ei sillä ole sellaista peräreikää, josta munat mahtuu". Täytyy myöntää että pokka petti!!

vaakakel.gif

Lapseni Tessa 1,9 kaatui penkiltä ja huikkasi:tittu mä en tee tota toi kerta voi jumpetikui tittu voi tittu vittu samalla hän huiskautti kätensä otsalle niinkuin hieno leidi.

vaakakel.gif

Olimme saunassa 3v. Oonan kanssa. Hän katseli isäänsä ja sanoi, että "sitten ku minusta tulee iso ja kasvan mieheksi, niin mulle tulee yhtä iso pimppi kuin äidille".vaakakel.gif

3v. Oona katseli isäänsä ja setäänsä kun he olivat menossa saunaan. Setää hän mittaili päästä jalkoihin ja totesi:"Sulla on kyl toi maha aika iso, mut tuo pippeli on kyl aika pieni."

vaakakel.gif

Kolmevuotias Oona katseli omia käsiään ja vertasi niitä isänsä käsiin. Totesi sitten että; " Isillä on paljon isommat kahnat kuin mulla" ( kahna= nahka).

vaakakel.gif

Katselin 3-vuotiaan Oona tyttöni kanssa tv:tä, miltään kanavalta ei tullut kivaa ohjelmaa ja sanoinkin sen ääneen. Oona totesi ylimalkaisesti että. " Katso äiti sieltä teksiveeveestä" .

vaakakel.gif

Nea 5v. & ensimmäinen heiluva hammas: Mä toivoisin, että nää maitohampaat lähtis äkkiä pois, ett mulle tulis kahvihampaat niinku äidillä…

vaakakel.gif

Poikani 3-v saunoessa totesi: "Isona mä teen susta mummon mun taikasauvalla".

vaakakel.gif

Vera, 4 v kertoi tarinaa Punahilkasta. "... Punahilkalla oli mukavaa olla kesällä ulkona punainen mekko päällään ja pelkät ihot jalassaan..."
- Virpi

vaakakel.gif

Olin ystäväni luona, jolla on poika 5v. Tätikin oli kylässä ja leikkasi irokeesin pojalle, jonka jälkeen poika juoksenteli ympäri asuntoa ja huusi: "Ihana tukka,minä rakastan tätä tukkaa!"

vaakakel.gif

Pojallani (4v) oli miespuolinen kaverini lapsenvahtina. Lapsenvahti sanoi "mua kakattaa" Poikani :"mistä tiiät? Onko sulla paha maku suussa?"

vaakakel.gif

Olin poikieni kanssa autolla kaupungilla. Tultiin kotiin, Teppo nelivuotias alkoi leikkiä pikkuautoilla. Hän asetti autoja jonoon, töni toisella edelläolevaa ja hoki: "Taatanan kuppari, taatanan kuppari". Katsoin kyllä senjälkeen mitä päästin suustani ajon aikana.
-Tapsa

vaakakel.gif

Juha 2v:n suurin idoli oli Timo-setä, jolla puolestaan ei ollut auton ratissa kaikkein pisin pinna. Kerran Juha leikki autolla ja sanoi:
"Prööm prööm, mä oon Timo, prööm prööm, vittu". Ei voinut mennä kieltämäänkään, kun toinen leikki setää.

vaakakel.gif

Sami 2,5 vuotta oli kävelyllä vanhempiensa kanssa ja lauloi rattaissa kuuluvalla äänellä laulua, "kun maassa on lunta ja pakkasta". Sanat vain olivat hieman vaikeat ja laulu kuului: Koska luistellaan ihan muuten vaan, kun maassa on lunta ja paskasta..." Vanhempiensa hauskuutukseksi ja nolostukseksi poika lauloi saman kohdan uudestaan ja uudestaan. Eihän hän ymmärtänyt kiroilevansa. Sitä paitsi oli aika loskainen keli oikeastikin...

vaakakel.gif

Kysyin siskon pojalta (5v) mitä haluaa syntymäpäivälahjaksi. Poika sanoi: älä osta ainakaan mitään leluja, osta vaikka johon pätkiä.

vaakakel.gif

2 v Henna oli äidin ja isän kanssa saunassa ja ihmetteli:Hennalla on pylly,äidillä on pylly mutta isillä onkin töpseli pyllyssä!

vaakakel.gif

Emilia 3v kaatoi vahingossa takan edessä olleen halkolaatikon ja sanoi: Voihan koiran muraus mikä munaus!

vaakakel.gif

Mikael 2,5 v. oli ensimmäisiä kertoja yksin pihalla hetken. Äiti tarkkana kuunteli avoimen parvekkeen oven kautta mitä pihalla tapahtui. Hetken kuluttua naapuritalon tummaihoinen somalipoika tuli pihallemme ja Mikael huusi hädissään: "Äiti, äiti, tänne tuli kikkopää!" Useampi muukin pää oli ilmestynyt parvekkeille tilanteen kehittymistä seuraamaan....

vaakakel.gif

Isäni oli isolla kuorma-autolla liikkeellä ja kyydissä oli noin 3-vuotias tuttavan poika. Isäni pysäytti suojatien eteen ja päästi vanhan miehen kävelykeppinsä kanssa ylittämään tien. Eteneminen oli tuskaisan hidasta, ainakin pikkupojan mielestä. Ennen kuin isäni ehti hätiin, oli poika veivannut sivuikkunan auki ja "kannusti" suojatiellä kulkevaa: "Alta pois taikka paremmin alle!" Setä vastasi vihaisella kepin heristyksellä ja isäni taisi toivoa voivansa muuttua näkymättömäksi.

vaakakel.gif

Jesse 3v. oli ensimmäistä kertaa viikon verran mummolassa. Siellä mummo oli antanut valkosipulileipää. Kun Jesse tuli kotiin, äiti riisui eteisessä pojan kenkiä. Äiti sanoi pojalle: "Hyhhyh, haiseepas sun henki valkkarille." Johon poika topakasti: "Joo-o, ja sun henki haisee ihan paskalle." Se oli ensimmäinen kerta kun kuultiin pojan kiroilevan...

vaakakel.gif

Ystäväni tyttärellä (3 v) oli kova nuha. He istuivat äitinsä kanssa autossa, ja äiti yritti ajaessaan pyyhkiä samalla tyttärensä nenää ja sanoi : "niistä hyvä lapsi." Tytär imi ilmaa nenässä sisäänpäin. Äiti tokaisi: "Ei, kun ulospäin." Tyttö kääntyi ikkunaanpäin, ja veti ilmaa edelleen sisään...

vaakakel.gif

Jesse 4 v. söi lihapiirakkaa ja puhua pälpätti taukoamatta. Äiti tokaisi viidennen kerran nyt jo vähän ärhäkämmin mutta vitsailevasti että: "syöpäs nyt se pihaliirakka." "MIKÄ?" kuului pojan suusta. Äiti sanoi, että käännä se toisinpäin, niin ymmärrät.. Poika otti ja käänsi lihapiirakan ylösalaisin... eikä ymmärtänyt...

vaakakel.gif

Oltiin Katjan 3v. kummitädin häissä, ja Katjapa päätti laulaa Samuli Edelmanin kappaleen... "punaisessa kesämekossa jossa kieloja
on..." Yritettiin kieltää, mutta aina vaan kovempaa lauloi, mitä enemmän komensi... Kyllä ihmisiä nauratti :)

vaakakel.gif

Niina 2 v. näki kirjassa leppäkertun kuvan ja sanoi:"Tossa on peekerttu."

vaakakel.gif

Niko 3 v. oli yleensä erittäin kova puhumaan. Kerranpa automatkalla olikin yllättävän hiljaista, ja tämä tuntui häiritsevän pientä Nikoakin.
Auton takapenkiltä kuului tuumailu:" Jaa, eipä mulla tässä juuri mitään sanottavaa ole."

vaakakel.gif

Niina 2,5v. oli käynyt laboratoriossa verikokeessa. Sattuihan se, ja Niina oli kiukkuinen. Autoon pääsyä odotellessa hän potkiskeli hiekkaa
maasta ja tokaisi tomerasti:"Voi pittu, pittu."

vaakakel.gif

Olimme Vilin 3v. kanssa menossa lääkäriin. Odotellessamme lääkärin luo pääsyä poika tutki mietteissään odotushuoneen leluja.
Kohta kajahti suurella äänellä ilmoille laulunpätkä: "Mitä mä teen, miten pelko lähtee.....Tatadadadaa.....en muista enempää......"
Hymy karehti useammassa suupielessä.....

vaakakel.gif

Tyttäreni ollessa n. 3 v. hän ei osannut sanoa r-kirjainta. Tullessaan luontoretkeltä mumminsa kanssa hän ilmoitti nähneensä mm. mulkkuja ja kulleja...hetkellisen hämmentymisen jälkeen ymmärsin mistä eläimistä oli siis kyse!
-Kati-

vaakakel.gif

Marja 3v oli kylvyssä nelivuotiaan Janne-serkkunsa kanssa. Yhtäkkiä Marjan naama kävi vakavaksi, ja hän huusi hädissään äidin paikalle: "äiti, minen tykkää tuosta Jannen roikkuvasta navasta!"
-Pirkko

vaakakel.gif

Anni, 5v oli mummolan makuuhuoneessa leikkimässä siskonsa Marjan, 2v, kanssa. He olivat leikkineet olevansa koiria. Sitten mummo tuli huoneeseen sänkyä petaamaan ja ihmetteli, miten sänky on aivan täynnä kakunmuruja. Siihen Anni tokaisi topakasti:" Marja on hyvin pieni koira ja hän vasta opettelee nauttimaan kiinteää ravintoa. "

vaakakel.gif

Nousin nelivuotiaan tyttäreni kanssa bussiin. Siellä oli myös eräs vanha mummo. Tyttäreni osoitti tätä ja huusi "Tuolla näkyy pylly!" Siinä sitten punastelit ja toruit tyttöä...

vaakakel.gif

JUSSI 2,5. Oltiin ulos lähdössä, mutta Jussia ei huvittanut. Laittoi kädet puuskaan ja sanoi:"En lähde, mää en oo mikään ulkomaalainen.

vaakakel.gif

Olimme laivaristeilyllä Tukholmassa, ja Ville 2,5 v halusi ehdottomasti pelata formulapelejä, joita oli leikkihuoneen/kahvilan vieressä maksuttomasti lasten käytössä. Ei tietysti osannut nappuloita itse painella mutta ala-asteikäiset muut pojat pelasivat ja Ville ihaillen mukana hommassa.
Joimme kahvilassa aamukahvia, ja muutakin väkeä istui pöydissä paljon. Meiltä aamukahvin juojilta meni aamiaiset väärään kurkkuun, kun kuului kovalla pienen pojan äänellä: Voi vittu, nyt tää auto ajoi tuota aitaa päin. Tarkkaan oli imetty isompien poikien jutut.

vaakakel.gif

Villen talvihaalarissa on tarroja, jotka usein aamulla rikkovat äidin
sukkahousut. Selitin, että tuossa on silmäpako nyt. On kuulemma
silmäpakoputki.

vaakakel.gif

Elina 3v. Matkalla mummulasta kotiin, kuulin yhtäkkiä takapenkiltä turvaistuimesta tokaisun: " Voi vittu, mun maitopullo jäi mummulaan." Hän ei ollut ikinä ennen sanonut kirosanaa, joten en ollut uskonut korviani. Kysyin tietysti että "mitä sanoit"? Ja sama tuli reippaasti uudelleen.

vaakakel.gif

Janina 2,5 vuotta oli äitinsä kanssa postissa. Hän veti penkin tyhjän luukun eteen ja nousi siihen. Hän sanoi " Päivää mä tulin puhuu
siitä asumistuki asiasta"

vaakakel.gif

Kiia 3v. Mummulla on ollut pääkipeä, ja hän on ottanut lääkettä siihen Kiia on sen "rekisteröinyt". Erään kerran leikkiessään kauppaa mummun kanssa Kiia totesi yht´äkkiä, että "kuule mummu me viedään kyllä sut kesällä Eläintarhaan, mutta ensin me kyllä mennään lääkäriin kautta."

vaakakel.gif

Kiia 3v. Tokaisi kun ajoimme autolla Näsinneulan ohitse " Äiti, kato
Havunnneula".

Samainen tyttö sanoi, kun auton puhallin oli isolla, että
laita toi fööni kiinni...

vaakakel.gif

Kiia 3v. oli innokkaasti keittiössä valmistamassa pannukakkutaikinaa äitinsä apuna. Kun taikina oli vihdoinkin uunissa paistumassa,
istahti Kiia uunin eteen odottamaan. Aikansa taikinan kypsymistä seurattuaan Kiia huokasi kärsimättömästi: "Joko se patalettu on
valmis?"

vaakakel.gif

Inka 2v riisui itsensä alasti ja istui lattialla mietteissään, sitten sanoa paukautti: Äitii, osta mulle pyllyyn karvoja! Sittempä seliteltiin että ei niitä kaupasta osteta, vaan ne kasvaa itsestään kun olet isompi tyttö..:)

vaakakel.gif

Miro 2 v oli mummansa kyydissä takapenkillä. Ajoivat Kuortaneen keskustan läpi, johon Miro tyynesti ihmetellen: KAUPPA, jumalauta. (Seinäjoella kun asuu itse)
-
Juha

vaakakel.gif

Eräs veljeni sanoi elintarvikekaupassa ollessaan pienenä äitini kanssa, kun ei osannut vielä lausua s-kirjainta, seuraavan sutkautuksen ihan extemporeena:
"Huklaata lohikohken lahkuun."

vaakakel.gif

Janne, 3v, sanoi isoveljelleen 20v, että "Kun minä olen yhtä vanha kuin sinä, sinä olet jo vanha ukko". Sana Janne katsoi, kun veljet 20v ja 17v korjasivat autoa ja totesi, että "Siinä ne pellet likkoo autoo". Veljen 17v tyttöystävälle Janne totesi, että "Kun olen iso kun Antti (=isoveli), meen sun kanssa naimisiin!".

vaakakel.gif

Kummityttöni Julia (2 v. 10 kk) antoi isille isäinpäivälahjaksi paidan. Äiti sanoi, "kerropa Julia mummolle, mitä kuvia siinä isin paidassa oli?" Tähän Julia: "No tietysti okalinnut!" (Paidassa oli delfiinin kuvia.)

Samainen Julia katseli isin kanssa telkkaria. "Isi, onko tämä se Napapumppu?" (=Napakymppi)


vaakakel.gif

Menin peittelemään 1,5- vuotiasta Joonatania ja kävelin vaivalloisesti ison mahani kanssa (odotin viimeisillään lasta). 3-vuotias Jooseppi tokaisi sängyn pohjalta: "Äiti, sulla on pullukka maha ja käppyrät selät ja sää näytät ihan kamelin näkoseltä".

vaakakel.gif

Kerroimme kolmelle pojallemme että meille tulee talvella vauva! Yksi kysyi että mahtuuko se autoon. Toinen totesi vakavana "Eikö me aleta jo riittämään". Kolmas sanoi: "Jos se on tyttö minä heitän sen järveen!" Tyttö-vauva tuli, mutta ei ole heitetty järveen! Nyt kun vauva on jo 8 kuukautta, pojat tilasivat kolme poika-vauvaa samaan aikaan, ettei tulisi riitaa sylissä pitämisestä!

vaakakel.gif

6-vuotias Jesse kyseli ruokapöydässä, mitä ruokaa tänään olisi. Kuultuaan että lihakastiketta ja makaroonia, Jesse huusi kauhuissaan: "Ei kai se ole eläimenlihaa! Tavallista lihaa minä syön, mutta en eläimenlihaa!"

vaakakel.gif

Aleksi, 5 v. ja Irja-mummo olivat joulun alla kävellen matkalla Stockmannille. Kumpaisellakin oli juhlatunnelma. Aleksilla siksi että nyt hän pääsisi katsomaan jouluikkunoita, Irja-mummolla siksi että hänellä oli ensimmäistä kertaa uusi turkki päällään. Iloisena mummo kysyi: "Huomaatkos Aleksi että mummolla on uusi turkki!" Tähän Aleksi innoissaan: "Ramsu-koirallakin on samanlainen!"

vaakakel.gif

Samuli 4v sai kinkkusiivun,mutta pudotti sen vahingossa lattialle. Hän nosti sen ylös, maistoi ja sanoi sitten: "Hmmm.. aika hyvä sivumaku!"
-Marjo-

vaakakel.gif

On aamu ja Samulilla 4v on kuulemma nälkä. Äiti sanoo, ettei meillä nyt ole mitään ja että puetaan nopeasti niin päästään hoitajan luo puurolle. Samuli alkaa itkeä kovemmin ja huutaa, että hänellä on nälkä. Kun tätä on jatkunut vähän aikaa, iskä hermostuu ja sanoo: "Tästä lähtien sinä syöt iltaisin puuroa, niin ettei aamuisin ole nälkä ja että nyt saat kärsiä..." Johon Samuli että: "Mitä minä saan..?" Isä ja äiti sanovat: "Saat kärsiä!", jolloin Samuli alkaa itkeä vielä kovemmin ja sanoo: "Minä en halua kärsiä syödä...!!"
-Marjo-

Sivun alkuun

vaakakel.gif

Seurasimme tarkkaan Clintonin Monica-skandaalia ja olemme kuunnelleet paljon Lou Began laulua Mambo no 5, mutta miten paljon - se selvisi vasta, kun isä sanoi meidän toisella kotikielellä 2 v 4 kk vanhalle tyttärellemme: "You are my only one." Tähän tyttö vastasi: "I am your only Monica."

vaakakel.gif

Heikin, 5 v, äiti pitää kovasti päärynäsiideristä. kerran Heikki oli isän kanssa kaksin kaupassa ja kun isä otti äidille pullon päärynä-siideriä, niin Heikki kysyi kovalla äänellä, että: "Miksi sä isä otit äidin mehua?"

vaakakel.gif

Isosisko komentaa pienempäänsä: "Ole hiljaa, taikka vaikka."
Sama isosisko sanoi äidin kuukautissuojista, että "Nuo on äidin vaippoja".

vaakakel.gif

Isä oli hieman pahalla tuulella ja tuli sanoneneeksi 4 v 2 kk vanhalle tytölle hieman pahasti, jolloin tyttö sanoi "Oletko sä hermoraunio, vai miksi sä olet mulle niin huono esimerkki?"

vaakakel.gif

Menimme viime talvena pilkille mummolaan. Kun lähestyimme mummolan tilaa autolla, Ville (2v.) sanoi: -Kato, lehmien parkkipaikka! Ja osoitti lumenpeittämää peltoa.
-Äiti-

vaakakel.gif

Kuusivuotias poikani Petro jutusteli Mummun kanssa. "Mummu tuleeko maailmanloppu?" Mummu siihen vastasi: "Kyllä varmaan joskus, mutta kukaan ei tiedä milloin." Hetken mietittyään Petro vastasi Mummulle: "no, ainaski EU tulee..."

vaakakel.gif

Ville, 5 vuotta, isä on kova harrastamaan akvaarioita. Kerran Ville pääsi isän kanssa vieraalla paikkakunnalla akvaariokauppaan. Ville näki eräässä akvaariossa selkäuimarimonneja (jotka uivat selällään) ja sanoi isälle järkytyneenä "Kato isä, tuossä on väärinpäinkaloja, ne ui selkää".
Sitten hän näki kiekkokaloja ja kysyi "Onko noi niitä jääkiekkoja".

Taistelukalaa Ville kommentoi "Kato isä, taistelijakala, ei mennä lähelle, ettei se taistele meitä."

Ja kultakaloista "Kato, kultakaloja, ne on varmaan kultaa". Ja miekkapyrstöistä "Kato, miekkapyrstöjä, nillä on miekka pyllyssä. Sitten ne miekkailee toisia".
-Isukki-

vaakakel.gif

Isi pyysi 6-vuotiasta Emmaa keräämään uuden kodin pihalta rakennushommissa syntyneitä puupalikoita. Emma siihen topakasti: "Se ei kuulu minun toimenkuvaani!"

vaakakel.gif

Ekaluokkalainen Emma tuli koulusta ja kertoi äidille innoissaan, että koulussa oli uskonnon tunnilla puhuttu Adamista ja Edamista!

vaakakel.gif

Kalle, 2 vuotta 5 kuukautta, ei kiittänyt ruasta, johon äiti sanoi, että sitten menet nurkaan häpeämään. Kalle tokaisi siihen, että: "Teiton vaikka koko päivän nulkassa, mutta en kiitä".

vaakakel.gif

4-vuotiaana Kalle kysyi: "Onko tää sitä lakostea?"

vaakakel.gif

Ville, 3 vuotta, näki sotkuisen huoneen ja sanoi, että "Täällähän on lampaan sotku".

Sivun alkuun

vaakakel.gif

Samuli, 5 vuotta, istui aamupala edessään. Kun kysyin miksi hän ei syö juustoleipäänsä, hän vastasi, "kun se maistuu niin juustolta".

vaakakel.gif

4-vuotias Isabella ja minä olimme katsomassa biologisessa museossa eläimiä "Äiti onko nuo eläimet kuolleet silmät auki?", "No joo, ja sitten ne on täytetty sisältä." "Äiti, onko ne täytetty pumpulilla?" "No ehkä". "Äiti, onko sitten eläimistä tullut tyynyjä?" -äiti-

vaakakel.gif

Samin 3-vuotis synttäreille oli tehty muumimamma-täytekakku. Kun pikkusiskon, joka on kananmuna-allergikko, synttärit lähestyivät, mietti äiti ääneen, että mitähän sitä Satulle keksisi? Siihen Sami sanoi: "Tehdään munaton muumipappa!" Eikä käsittänyt, mikä siinä meitä oikein nauratti...

vaakakel.gif

Kaksivuotiaan Siirin isi oli menossa suihkuun. Siiri totesi, että isillä on löllönapa.
Mumma kutsui Siiriä pikku enkeliksi, johon Siiri totesi, että mumma on iso enkeli.
Yksivuotiaana Siirin sammakko oli akkomma ja lusikka lukassi, vieläkin yhdyssanat kääntyvät väärinpäin: Mikä täällä tuoksuu? Vesihaju.

vaakakel.gif

Kolmivuotias Jutta kysyi äidiltään, että "mikä toi on?" kun silityslaudan kaapista otti!!

vaakakel.gif

Kylpyhuoneessa 2,5-vuotias tyttöni katseli minua kerran kulmat kurtussa ja kysyi sitten: "äiti onko sulla pitkää pyllyä?"

vaakakel.gif

Kolme- ja viisivuotiaat kaverukset juttelivat keskenään. "Meidän isällä kasvaa piikkinen parta", johon toinen "meidän isä on sitten vähän samanlainen".

vaakakel.gif

Viisivuotiaani pyöritteli huulivoidepuikkoa käsissään. "Onko tämä se huuliliimapuikko?".

vaakakel.gif

Lassilla ( 2 v 5 kk) oli kuumetta ja kehotin häntä juomaan paljon että kuume laskee paremmin. Lassi katsoi jalkojaan ja sanoi että se kuume laskee tänne varpaisiin.

vaakakel.gif

Poikani Lassi ( 2 v ) hääräsi ompelukoneen kimpussa tonttulakki päässä ja kolautti päänsä koneen kylkeen ja sanoi "Au, mun tonttuun sattu" ja piteli kädellä tonttulakista.


vaakakel.gif 

Tämä on 3-vuotiaasta pikkuveljestäni Jannesta:
Olimme tulossa isän kanssa mummolasta. Vastaan meitä tuli lumiaura ja Janne totesi päättäväisesti: "Tuolla voi myös hakea hiekkaa."

Toinen tapahtuma oli kotonamme, kun äidin tuttavia saapui kylään. Äidin tutun poikaystävä ei ollut ajanut partaansa ja niinpä Janne poika huudahti kuuluvasti: "Mitä toi hirvee eukko tekee meillä??! Se o iha juoppo lalli..."

vaakakel.gif

Sisareni poika Mika (5) oli äitinsä kanssa saunassa. Siellä hän alkoi kyselemään äitiltään saako miehet kiusata naisia, naiset miehiä jne. Kun tämä keskustelu oli päättynyt äiti kysyi Mikalta, että oletkos sinä sitten mies? Johon Mika varmana, että olen. Äiti kysyi, että mistä sinä sen tiedät? Siihen Mika, kätensä sivulle levittäen, no siitä kun mulla on tällainen miesten siilitukka.

vaakakel.gif

Topiasta (3 vuotta) ei eräänä yönä väsyttänyt lainkaan. Pomppi äidin ja isän keskellä, kalatteli omiaan ja yritti herättää isoveli Aleksia leikkimään kanssaan. Minä tietenkin äitinä yritin pitää keinolla millä hyvänsä Topiasta hiljaa ja houkuttelin häntä kuuntelemaan kuorsaavaa isäänsä: "Kuuntelepa miten isi laittaa". Johon sanavalmis poikamme kiljaisi: "Äiti, isi lähti käyntiin!"

vaakakel.gif

Olimme kerran eräissä juhlissa ja silloin kolme vuotias Aleksi pääsi mukaamme seuraamaan juhlien ohjelmaa. Pari penkkiriviä edenpänä istui harmaa, pitkähiuksinen vanha mies, jonka hiukset olivat aika pörröiset. Tuli tälle juhlaväelle aika kiire pois salista, kun Aleksi alkoi suureen ääneen hiljaisessa salissa isälleen kertomaan, että kato isi tänne on tullut peikko!

vaakakel.gif

Kun olin antamassa Marialle (kohta 2v.) yskänlääkettä, josta hän ei pitänyt, hän vain piti suutaan kiinni ja pyöritti päätään. Sanoin hänelle, että äidin pitää sitten pitää päästä kiinni, että saadaan lääke suuhun, johon tyttö huusi "Auta mua, isi!".

Samainen tyttönen totesi aamulla yskäistyään, että "Mulla pari yskää".

vaakakel.gif

Eräs ystäväni kertoi minulle jutun, kuinka eräs hänen tuntemansa äiti oli koettanut vieroittaa lastaan rintaruokinnasta. Hän oli laittanut rinnanpäähän ketsuppia alkaessaan imettää. Valitettavasti lapsi oli jo liian älykäs moiseen kiusantekoon. Ruokailemaan alkaessa lapsi totesi: "Äiti! Ota se kettuppi pois siitä tittittä!"

vaakakel.gif

Daniel-poikamme (2,5-v) nautti ruokapöydässä isin tekemää jauhelihakastiketta perunoiden kera. Hän kehaisi isin ruoanlaittotaitoja ja totesi isin laittaneen hyvää "kastikeittoa".

Muutenkin pojat ovat ahkerasti ruoanlaittopuuhissa mukana. Eräänä päivänä isi perkasi muikkuja tiskialtaassa, jossa oli hieman vettäkin. Benjamin (1,5-v) koetti saada vielä kontaktia kalaparkoihin ja huuteli niille: "kukkuu!".

vaakakel.gif

Maria 3-vuotta, yritti sotkea ystävänpäiväkorttia. Johon minä äitinä: 'Älä sotke kaunista korttia. Lähetetään se jollekin ystävälle.' Johon Maria tuumaa: 'Jooo, lähetetään se Lipposelle, sille joka määlää tätä maapalloa.'

Sivun alkuun

vaakakel.gif

Jaakko 2,5 vuotta (joka ei vielä oikein osaa puhua)....huutaa keittiöstä:PÄÄÄTÄI! Tarkoittaen: LEIPÄÄÄÄ ÄITI!

vaakakel.gif

Tyttömme 9 kk yrittää jo kovasti puhua ja toistaa kaiken äidin sanoman perässä. Kellot on kiinnostavia ja kerromme aina että kello sanoo tik tak. Joten nyt katsomme kelloa ja tyttö sanoo tico tico.
-Pikku Saran äiti-

vaakakel.gif

Heidi, 5v. ,kysyi äidiltään: Äiti, mikä se semmoinen pääsiäishiiri on? Äiti oli ensin ihan äimänä, mitä tyttö mahtaa tarkoittaa, mutta sitten välähti. Heidi tahtoi tietää mikä on päästäinen, jonka hän oli nähnyt joskus kesällä!!

vaakakel.gif

Linne, 3v, oli kaupassa lihatiskin äärellä, katsoi jauhelihapakkauksia ja huusi hädissään: "Äiti, äiti, tuu äkkiä tänne!" Minähän paikalle kysymään mikä hätänä, johon tyttö vastasi:"Katto nyt noita matoja!!"
-Ninnuli-

vaakakel.gif

Ilari 3v oli muskarissa värittänyt mm. nuottiavaimia. Illalla muskarin jälkeen hän kertoi isälle mitä muskarissa tehtiin;"Me väritettiin jakoavaimia!".

vaakakel.gif

Jimi 2,5 v. luki iltarukouksen:"Rakas Jeesus siunaa meitä, anna meille enkeleitä, älä meitä koskaan tiputa ..sängystä"

vaakakel.gif

3-vuotiasta Jannea ei kiinnostanut parturiin lähtö, ja niinpä hän kysyikin: "Miksi meidän pitää mennä parturiin, kun meillä on kotonakin sakset?"

vaakakel.gif

Terveyskeskuksen odotushuoneessa oli kaksi lasta ja punkkari. Lapset leikkivät aikansa keskenään, kunnes toisella välähti:"Nyt minä tiedän, miksi tuo peikko on täällä! No, tietysti siksi, ettei sillä ole häntää!"

vaakakel.gif

Sylvia 3 v. oli äidin kanssa Ruokavarasto-nimisessä kaupassa. Kun ostoskärryihin oli jo lastattu riittävästi tavaraa ja lähestyttiin kassaa, totesi Sylvia kuuluvalla äänellä: "Tän kaupan nimi on Ruokavarasto siksi että täällä varastetaan meille ruokaa!"

Sivun alkuun

vaakakel.gif

Atte 4v. teki leikkiastioilla lasagnea. Hetken kuluttua hän lisäsi ruokaan "oprekaasua". Äiti kuunteli hetken, ennekuin ymmärsi, että oregaanoa!

vaakakel.gif

Henni oli n. 2v ja ei osannut sanoa y-kirjainta. Hieman kuivissa sukujuhlissa Hennille tarjottiin lisää ruokaa, johon Henni tokaisi: "Ei kiitos, minä söin jo ullin kullin"

vaakakel.gif

Severi 2v oli tuhma joulun alla ja äiti torui ja sanoi, että joulupukki ei tuo yhtään lahjaa kun oot tuhma. Siihen Severi vaan katsoi äitiä vinohymy naamalla ja sanoi: "Mutta mummu ostaa!!!"

vaakakel.gif

Jaakko 4 v odotti eräänä aamuna Puuha Peteä telkkarista. ja samaisena aaumuna Lenita Airisto esitelmöi molemmilla kanavilla aiheesta kuinka ei kannata jäädä eläkkeelle jne. Jaakko jähmettyi ja katsoi arvostelevasti: "Äiti, musta tuntuu että toi täti puhuu ittesä hengiltä."

vaakakel.gif

4,5 -vuotias Johanna tyttäreni ei osaa vielä R-kirjainta ja välillä se saa suupielet hymyyn:) Eräänä päivänä Johanna oli kaatunut päikkarissä ja satuttanut huulensa hampaisiinsa. Ensin paransimme huulen laittamalla laastarin etusormeen. Sitten tarkastin hampaat ja siihen Johanna sanoi; "Äiti, saanko minä laudat?" Minä vastasin vähän hauskuuttelevaan sävyyn; "Ai että laudat?" Ja siihen sitten Johanna taas, että " Äiti! Ei laudat vaan laudat, hömppä." *päivittäinen hymyhetki*

vaakakel.gif

Oltiin Ruotsinristeilyllä ja mentiin syömään seisovasta pöydästä. Emma 7v ihmetteli, että "Miksi tän pöydän pitää olla seisova, miksi sei ei voi istua?" Siihen tokaisi Matias 4,5v, että "Oletko sä vähän tyhmä! Ei se voi seistä tai ruoat tippuu tohon lattialle! Sitten ei ole mitään syötävää ja kuollaan nälkään!"

vaakakel.gif

4- vuotiaat pikkuserkukset Essi ja Maiju nauttivat kesästä. Muutamia harminpaikkoja kuitenkin oli. Essi ei halunnut olla iltaisin ulkona, kun silloin siellä oli niin paljon "hyttysiä ja myönteisiä". Maiju taas ei voinut mennä metsään, kun sieltä voi tarttua "munkki" (siis punkki).

Oltiin Essin ja pikkusiskon kanssa uimahallissa ja pukuhuoneessa oli yhtäaikaa tuhti täti. Essi supatti ja supatti äidille: "Kato, tuo täti on pullea!" Myöhemmin äiti yritti selittää, ettei ihmisen olemusta pitäisi kommentoida, eihän kukaan voi lyhyydelleen, pituudelleen, laihuudelleen, lihavuudelleen, nenälleen jne. mitään. Tuntui siltä, että asia oli ymmärretty. Kului pari päivää ja suunnittelimme tyttöjen kanssa päivän ohjelmaa aamupalapöydässä. Ajattelimme lähteä kaupungille kaksostenrattailla, että molemmat lapset sopivat istumaan, jos eivät jaksa kävellä. Essi mietti vähän aikaa ja tokaisi: "Se uimahallin täti ei varmaan yksinäänkään mahtuisi niihin kaksostenrattaisiin..." Meinasi mennä äidin aamukahvit nenään...!

vaakakel.gif

Jannen, 4v, herkkua on keitetyt kananmnat. Kun hän pääsi ensimmäisen kerran syömään seisovasta pöydästä, niin hän kysyi, että "Mikä pöytä tälläinen on, kun ei ole edes niitä kanan munia?" Muutaman viikon päästä oltiin taas ravintolassa. Tällä kertaa istuttiin pöydässä, kun tarjoilija toi annokset. Kun Janne sai oman ruokansa, hän katsoi lautasella olevaa peruna- muusia ja sanoi rauhallisesti tarjoilijalle, että "Minä kyllä tilasin ranskalaisia perunoita".

vaakakel.gif

Asta 5v. ei jaksanut intensiivisesti seurata, kun pientä pikkuserkkua kastettiin. Äiti kuiskasi, että kuuntele nyt tarkkaan, että tiedät mitä vauva saa nimeksi. Asta yritti kuunnella ja alkoi näyttää hämilliseltä. Lopulta Asta kirkkaalla äänellä kysyi:" Ei kai vaan sille annettu nimeksi Jeesus Kristus..."

vaakakel.gif

Kiia, kohta 4 v. pelkää, että kotiin tulee varastajia ja karkkipäivän ostoksille hän ottaa mukaansa namilapun eli 20 markan setelin.

vaakakel.gif

Emilia, 5v. huomasi puistossa muutaman miehen, jotka olivat juovuksissa. Emilia katseli hetken mietteliäänä ja kysyi äidiltään "Onko nuo jotain pellejä vai?" Samana iltana Emilia tutki perheen akvaariota ja sanoi "Äiti ostetaan tänne niitä kännikaloja!"

vaakakel.gif

Janne, 4,5v. on kiinnostunut Jumalaan ja Jeesukseen liittyvistä asioista ja miettii niitä usein. Eräänä päivänä hän tuli miettiväisen näköisenä isän luo ja kysyi: "Silloin kun se Jeesus oli ihan pieni vauva, niin eikö ne sen vanhemmat pelänneet niitä dinosauruksia?"

vaakakel.gif

Sini, 4v. kysyi kesken kiireisen ja riitaisankin illallisen: hei aiti, eiko vaan rautahampailla oo aivoja? Eipa kyennyt aiti enaa pokkanaamalla komentamaan...

vaakakel.gif

Katsoimme kaverin kanssa uutisia jossa näkyin iso kasa seteleitä. Kaverini tuumasi pojalleen (2v.) "Mitä Aleksi tekisi tommoisella kasalla rahaa?" Johon poika viisaana vastasi "Ostaisin Tiinan." Toki kysyttiin että "Mitä sinä Tiinalla tekisit?" Aleksi taas viisaana vastasi "Rahaa!!!"
-Tiina-

vaakakel.gif

Olimme poikani isän kanssa eronneet jo pojan ollessa vauva, ja he tapasivat harvakseltaan. Kerran ollessamme ulkoilemassa, tuli eräs naapurin mies (josta äiti ei oikein pitänyt) vastaan. Juuri kun pääsimme sedän ohitse, kysyi Ville 3v. kovalla äänellä äidiltä : "oliko tuo minun isä?". Arvatkaa hävettikö...

vaakakel.gif

2,5-vuotias Jussi ihmetteli enon maalitahraisia farkkuja: Miks sulla on noi maalaiset housut? Mee heti vaihtamaan puhtaisiin!

Samainen pikku-ukko pelkäsi ystävääni, joka oli leikannut olkapäille ulottuneet hiuksensa lyhyiksi. Vakuuttelin, että Tuija on edelleen sama ihminen, on vain käynyt leikkaamassa hiukset.. Jussi kysyi Tuijalta otsa huolestuneesti kurtussa, että kävitkö lääkärissä..

vaakakel.gif

Siskoni perheineen oli Hangosta käymässä meillä Helsingissä kylässä ja torilla kirkonkellot alkoivat soida. Perheen esikoinen tokaisi siihen, että: "Hangon kellot kuuluu tänne asti".

vaakakel.gif

Eetu 1v 2kk oli isänsä kanssa aurinkoisena päivänä puistossa. Nurmikolla loikoillessa Eetu viisasi aurinkoa ja sanoi: "Amppu" (=lamppu).

vaakakel.gif

Olimme lähdössä kylään 3-vuotiaan poikani kanssa. Siskoni tiskasi keittiössä. Poika huusi hänelle: "Me lähdetään kylään, jää sinä tänne tiskaamaan niinkuin Tuhkimo!"
-Lehtiset-

vaakakel.gif

Kun esikoispoikamme oli lähes 2 v. hän katsoi Eemil-pikkuveljensä kylvetystelinettä ja sanoi: "tuo on Eemilinpesukone".
-Lehtiset-

vaakakel.gif

Juttelin äitini kanssa 3-vuotiaan poikani kuunnellessa vieressä. Aikansa kuunneltuaan poika sanoi: mummista kuuluu ääni!
-Lehtiset-

vaakakel.gif

2-vuotias Jonne-poika seurasi vierestä, kun isänsä kuori keitettyjä perunoita. Tuumasi siihen, että "isi syö likaisia pottuja".

vaakakel.gif

Pikku-Sini satutti itsensä pöydänkulmaan ja kamala itku alkoi. Sini juoksi äidin luo, joka kysyi mihin sattui. Sini juoksi kiireesti pöydän luo sormi ojossa...

vaakakel.gif

Poikamme Ristomatti oli n. 2v. Pihalla juostessaan kompastui johonkin ja sanoi: "Oho kompastu muurahaiseen."

vaakakel.gif

Jouduin sairaalaan antibioottitippaan. Kun 4-vuotias poikamme kuuli, kuinka isä kertoi omaisille äidin joutuneen äkillisesti tiputukseen sairaalaan-kysyi poika: "Mistä ne sen äitin tiputtaa?" Nauratti, kun ajatteli sairaalan katolta tiputusta 6 tunnin välein...

vaakakel.gif

Olimme isäni kanssa katsomassa myynnissä olevaa kesämökkiä ja perheen vähän alle 3-vuotias tyttö otti kirjahyllystä posliinisia koriste-esineitä ja oli viemässä niitä hiekkalaatikolle leluiksi, kun isäni leikillään kysyi, että "Mitä äiti nyt sanoisi, kun näkisi sun ottaneen ne koristeet"? Tyttö palasi takaisin sisälle taloon koriste-esineet käsissä, ryntäsi keittiöön, olohuoneen kautta eteiseen ja ulos mennessään kiljaisi "Ei se mitään sano"! Kun olimme lähdössä pois, tyttö ojensi isälleni katajan oksan ja sanoi, että "Mulla tulee teitä ikävä". Isäni vastasi, että me kyllä tulemme vielä käymään uudestaan ja tyttö sanoi, että "Tulkaa sitten oikein tuonne meidän kotiin kanssa!" ja osoitti kädellään suuntaan, missä heidän kotinsa on.

vaakakel.gif

Laitoin aamiaista, kun 4-v. poikani tuli viereeni, katsoi minua pitkään ja kysyi: "Äiti, silloin kun sinä olit pieni, niin oliko niitä dinosauruksia?" Nimim. Mikulin mamma

vaakakel.gif

Tyttötroikka sattui avaamaan telkkarin hetkellä, jolloin sieltä tuli ooppera-aarioita hehkeän ja uhkean koloratuurisopraanon esittämänä. Hetken hiljaisuuden ja sitä seuranneen naurukohtauksen - kuviolaulu kun kuulosti tosiaan lystiltä - jälkeen Esikoinen, melkein 9 vee, rupesi esittämään omaa versiotaan. Kuopus, 5 vee, kuunteli keskittyneesti hetken ja totesi sitten mietteliäästi: "Ei tuosta taida mitään tulla. Sulla pitäis varmaan olla isommat tisut."

vaakakel.gif

Johanna, melkein 4 v., istui keittiön pöydän ääressä ja jutteli kanssani iltapalan laittamisesta. Rapsuttelin samalla oman napani seutua ja Johanna sen huomatessaan tokaisi todella tiukalla äänensävyllä "Äiti! Mitä sä teet? Mene vessaan kaivelemaan!!" Oli kerrankin oppi mennyt perille :)
-Äiti 32 v.-


vaakakel.gif

Jenna, 2,5 v., kysyi äidiltään, "mitä äiti syöt?" Äiti vastasi:"kebabia". Maistettuaan mankumisen jälkeen äidin ruokaa Jenna totesi: "kiva syödä lepakkoa!"

vaakakel.gif

3-vuotias Jesse oli kovin kiinnostunut miten vauvat sinne äidin masuun oikein pääsevät. Kerroin sitten että ne menevät isin pippelistä sinne masuun ja että niin hän on itsekkin mennyt. Hetken mietittyään hän sanoi; Ai niin mä muistan kyllä, mä pidin sillon silmät kiinni......

vaakakel.gif

Tulin kampaajalta kotiin. 2-vuotias Aino tuijotti äärettömän lyhyitä hiuksia pitkän tovin ja totesi sitten: "Onko, äiti, ruma tukka?" Kysyin: "No, onko ruma?" Johon Aino edelleen: "Joo, viidakon näkönen ja äiti on peikko." Vähän kismitti kallis kampaaja...

vaakakel.gif

Kuljin eräänä päivänä bussilla kotiin töistä ja edessäni istui pienipoika (ikää luulisin noin 3 vuotta) äitinsä kanssa. Kello oli noin 16.30, eli pahin ruuhka-aika,ja poika hoki koko matkan tauotta: "Täällä haisee kakka, täällä haisee kakka, täällä haisee kakka" Äidin ilme oli toivoton.

vaakakel.gif

Koulussa oli biologian kokeet ja eräs kysymys kuului: "Kerro karhun talviunesta". Ville vastasi: "Se kerää vararavinnetta ja vaipuu koomaan".

vaakakel.gif

Juttelin puhelimessa sisareni kanssa, kun kuulin että 2-vuotias Sini sanoi äidilleen,että palohälytin huutaa! Äiti meni katsomaan ja totesti että se on Sinin viikon vanha pikkuveikka kun itkee.
- Kummitäti-

vaakakel.gif

Samuli oli paikallisessa pikkuteatterissa katsomassa Peppi Pitkätossu -esitystä. Näyttämölle oli rakennettu laudoista talo, joka oli tietysti Huvikumpu. Kun näytelmä loppui, Samuli sanoi kovalla äänellä äidilleen: Oli sillä Pepillä se hevonenkin mukana, minä näin kun se kurkisti sieltä paskahuussin ikkunasta.

vaakakel.gif

Olimme hautausmaalla ja 5-vuotias Jukka katseli kummissaan hautakiviä. Lopulta hän sanoi pohdintansa ääneen: Kuolleiden täytyy kyllä olla kyykyssä! -Miksi? -No että ne mahtuu noin pienen kiven sisälle!

vaakakel.gif

Olimme juuri kääntymässä päätieltä ja ajoimme autolla hiljaista vauhtia. Tien varressa kasvoi kaksi terijoen jalavaa, joita 5-vuotias Jukka katsoi ja sanoi: En oo muuten koskaan nähny noin isoja parsakaaleja! (ovat muodoltaan tosiaan parsakaalin muotoisia...!)

vaakakel.gif

Iina (kohta 4-vuotta) katseli TV:stä jalkapalloa isänsä kanssa ja kysyi kohta: "Miksei tuo musta mies saa palloa kiinni?" tarkoittaen erotuomaria.
-Pia-

vaakakel.gif 

Koulusta annnettiin tehtävä: "Kirjoita 4 ihmistä, joiden täytyy olla töissä sunnuntaina". Jannen, 9v, vastaus:
1. Posliisi. 2. Lääkäri. 3. Linjhauto. 4. Kaupa.

vaakakel.gif

Poikani Miika, 4 v., sanoi yhtenä päivänä onnellisesti hymyillen minulle: "Äiti, mä rakastan sua." Sitten tuli vähäksi aikaa hiljaista - tai ainakaan mitään puhetta ei kuulunut. Miika kysyi sitten: "Äiti, rakastat sä mua, vaikka mä pierasin?" Vastaus oli tietenkin: "Kyllä." Miikan kasvoille levisi entistäkin onnellisempi hyvä.

vaakakel.gif

1 1/2 - vuotiaan poikamme kanssa olimme kesällä uimassa. Nainen nousi uimasta ja poikamme katsoi häntä ja totesi: "Oooo ina kaaka iso tissi."
Olin tekemässä taikinaa keittiössä. 1 1/2 - Poikamme totesi vain minulle,että "äiti sekoo".

vaakakel.gif

Puin Hetaa, 3 vuotta, ulos ja vaatteet päälle saatuani totesin: "Onpas isi tehny ihanan tytön." , johon Heta hieman hämmentyneenä äitinsä tyhmyydestä sanoi: "Eihän ne tommoset kaljupäät niitä tee!"

vaakakel.gif

Kolmivuotiaan Venlan kolmen mielikuvitusystävän nimet olivat Ana, Ene ja Anaali...

vaakakel.gif

Katseltiin koko perheen voimalla presidentinvalvojaisia ja 5-vuotias sanoi "Saa nähdä, kenestä tulee seuravaa Ahtisaari", johon 3-vuotias "Mä äänestin Ahoo!"

vaakakel.gif

Äiti oli sairaalassa hoidettavana kyhmyruusun takia ja sieltä kotiuduttuaan työpaikalta lähetettiin mahtava ruusupuska. 5v. Eero tuli katsomaan kukkia, tökkäsi sormellaan puskaa ja kysyi: "Onks noi nyt niitä kyhmyruusuja?"

vaakakel.gif

Päiväkodissamme lapset kertoivat miten äänestetään presidentinvaaleissa. Puhuttiin äänestyslipuista, numeroista ja.. Johannes, 6 v,: Sitten isä leimautti kortin ja näytti LUOTTOkortin!

vaakakel.gif

Isi kyseli horoskoopeista kiinnostuneelta Jussilta , mikä äiti on horoskoopissa. Milla (kohta 4v.) ehätti vastaamaan: "Korppikotka!" (vaiko sittenkin skorpioni).

vaakakel.gif

Uudeksi presidentiksi on valittu: Harja Talonen ?

vaakakel.gif

Jussi (5v.) ja Milla leikkivät ja Jussi määräsi, että Milla on robotti, joka ei saa liikkua pois olohuoneesta. Milla valitti, että hän kuolee nälkään, koska kohta on ruoka-aika. Äitikin huuteli keittiöstä, että saa Millakin tulla syömään. Milla Jussille: Äiti määrää ketkä kuolee nälkään !

vaakakel.gif

3 1/2 vuotias Johanna -tyttömme tiedusteli kiinnostuneena, miten hän ja siskot ovat saaneet alkunsa. Kerroimme isin kanssa, että isi laittaa äitiin siemenen, josta sitten vauva kehittyy äidin vatsassa. Siihen Johanna lisäsi kysymyksen: "Laittaako isi sen siemenen äidin suuhun?" ...hitsi, mutta oli hauskaa:-)

vaakakel.gif

Tyttäreni Aino 5v. istui lattialla itsekseen ja lauleskeli. Nuotti kuulosti tutulta ja menin lähemmäksi kuullakseni sanat. Kappale olikin vanha suosikkimme "Hämä-hämä-häkki", mutta sanat kuuluivat "rai-vii-pinta kuivas satehen"...mahtoikohan olla mainoksen uhri :)

vaakakel.gif

Joonas 2-v. oli yökylässä mummolassa. Illalla mummi sanoi pojalle, että laitetaanko Joonas valot pois ja käydään nukkumaan, jolloin poika totesi kauhuissaan; ei sammuteta valoja, kun mummi tulee ihan pimeeksi.

Sivun alkuun

vaakakel.gif

Äiti oli pitkän työpäivän jälkeen väsynyt ja kiukkuinen ja lopen kyllästynyt katsomaan jatkuvasti mita Lauren ( 2 v 6kk ) sattui milloinkin työntämään vielä suuhunsa. Bussipysäkillä äiti näki kuinka Laurenin leuat jauhoivat ja karjaisi "Lauren! Mitä sulla on suussa?!" Johon Lauren tyynesti "Hampaat".

vaakakel.gif

6-vuotias Niko-poika oli ensimmäistä kertaa hautajaisissa. Pappi piti kauniin puheen, jonka jälkeen omaiset yksi kerrallaan veivät arkulle muistokukan. Nuori nainen tyylikkäässä mustassa, tyköistuvassa ja lyhyehkössä mekossaan kiinnitti Nikon huomion. Kuuluvalla äänellä hän tokaisi ympärilleen: "Katsokaa kun tolla tädillä on tiukka peppu"! Murheellisesta tunnelmasta huolimatta tämä ei pappikaan saanut oltua naama peruslukemalla....

vaakakel.gif

Äiti antoi pojalleen ensimmäisen kerran hernekeittoa, johon poika missäs potut.
-poika-

vaakakel.gif

3 vuotinen siskoni kysyi äidiltä: "Miten lapsi tulee?"

vaakakel.gif

Viisivuotiaani kysyi: "Miksi rikkaat ei anna rahaa köyhille?"

vaakakel.gif

3-vuotias Jussi tutki vuotta nuorempaa veljeään ja huomasi pienen luomen, jonka jälkeen ilmoitti asiasta äidille kauhuissaan: "Villessä on homepilkku!"

vaakakel.gif

Tilla (3 v.) aukaisi aamulla Teletappikalenterinsa (joulukalenteri) luukun. Isä kysyi, että millainen kuva nyt tuli. Tilla vastasi: "Voi saakelin saakeli! Taas tuli teletappeja".
-Äiti-

vaakakel.gif

Kristo 3v10kk oli innostunut taikureita. Yhtenä iltana Kristo alkoi taikoa ruokapöydässä. Jokeripokeripox! Ja isä alkoi irvistellä. Irvistely loppui vasta, kun Kristo sanoi tsädämmm! Ja taas sama juttu. Vähän ajan kuluttua Jokeripokeripox!!! Ja isän silmät menivät kiinni. Sen jälkeen Jokeripokeripox!!! Ja äidin suu meni suppuun. Mutta nyt Kristo ei suostunutkaan "vapauttamaan" meitä taiasta, vaikka kuinka pyysimme. Pyydettyämme ja aneltuamme pitkän aikaa, Kristo lopulta sanoi Tsädäm!!! ja vapautti meidät - lisäsi vielä perään "Ja muistakaakin ettette enää kiusaa pieniä lapsia"!

vaakakel.gif

Kristo tykkää äidin pitkistä hiuksista ja jaksaa niitä silitellä. Eräänä iltana silitellessä hän ilmoitti, että hänestä tulee isona nainen ja hän kasvattaa samanlaiset hiukset. Ihmetteli vielä, kun äitiä alkoi naurattaa!

vaakakel.gif

Äitini ja pikkuveljeni olivat tavanneet kaupungilla äidin vanhan tutun. Olimme juuri muuttaneet uuteen kotiin, ja vanha nainen kysyi
pikkuveljeltäni, että joko hän tohtii nukkua yksin omassa sängyssään. Pikkuveljeni oli tomerana vastannut: Kyllä minä tohin, mutta isipä ei tohi, ku se nukkuu vielä äidin vieressä!
-Isosisko-

vaakakel.gif

EKALUOKKALAINEN TYTTÖNI JUOKSI KOTIIN KOULUSTA INNOISSAAN JA HUUSI: HEI ÄITI, REHTORI ON KUIN PRESIDENTTI SIELLÄ KOULUSSA!

vaakakel.gif

Iltaruoka oli juuri syöty. Isä teki lähtöä työpaikalleen eteisessä. Viisivuotias Iiris huikkasi keittiöstä "heippa toimistoisä!".

vaakakel.gif

Ninni 3 v. leikki kesällä paljain jaloin hiekkalaatikolla. Kun oli aika mennä kotiin, Ninni laittoi kangaskengät jalkaan, katseli kenkiään hiekkaisissa jaloissaan ja sanoi: "Sopii Tuhkimolle!"
-Serkkutyttö-

vaakakel.gif

Perheeseen oli juuri hankittu marsu ja äiti kysyi Lotalta, 4 v, että annetaanko marsulle vähän kurkkua, johon Lotta sanoi hädissään, että: "Anna sille vain MARSUN ruokaa, älä ihmisten ruokaa, ettei se kasva ihmiseksi!"

vaakakel.gif 

Meillä on 3 lasta Lauri 6v, Laura 4v ja Lassi 2,5v. Eräänä päivänä Laura tuli luokseni ja sanoi "isä, tiedätkö, että Lauri on meidän esikoinen ja Lassi on kuopus". Kun kysyin, että mikä sinä sitten olet, niin Laura vastasi, että "Minä olen se keski-ikäinen!"

vaakakel.gif

Äiti kysyi 2,5-vuotiaalta Jennalta: "Osaatkos laskea kymmeneen?" Jenna: "Osaan." Äiti: "No laske sitten." Jenna: "Kymmenen."

Loka-marraskuun vaihteessa isi oli kipeänä. Jenna kehotti isää heräämään: "Herää! Nyt on kevät!"

Yksi päivä nähtiin pihalla hämähäkki. Jostain kumman syystä Jennan piti saada heti polkaista se kuoliaaksi. Raadon äärellä hän sitten lauleli: "Hämähämähäkki, kiipes langalle..."

2-vuotiaana Jenna totesi Kalevan kisojen korkeushyppyä seuratessaan: "Toi meni sänkyyn". Kolmiloikkaajan alastulosta toteamus kuului: "Toi meni hiekkalaatikkoon".

Jääkiekon MM-kisojen pronssiottelun Suomen parhaan pelaajan palkinnon kävi pokkaamassa maalivahti Pasi Nurminen. Jenna kysyi: "Missä kypärä on?"

vaakakel.gif

4-vuotias tyttäremme Saija tuli tohkeissaan luokseni ja kysyi: 'Tiedätkös äiti, miksi neekeri on niin musta?' En osannut vastata kysymykseen, joten hän kertoi:' No tietenkin siksi kun se on syntynyt mustana!'
-Ninnuli-

vaakakel.gif

Poikani Lassi 2,5 v. oli isänsä kanssa uimahallin suihkussa ennen uintia. Nähdessään alastoman vanhemmanpuoleisen miehen suihkuhuoneessa, kommentoi Lassi: 'Ei sedällä vaippaa'. Oli siinä isällä naurussa pitelemistä.
- LL

vaakakel.gif

Matkustimme paikallisbussissa keskustasta kotiinpäin katutyön kohdalla kun alle 4 v. Essi sanoi: Täällä on varmaan ollut maanjärjestys kun tää tälleen pomppii !

vaakakel.gif

Eräänä iltana riisuutuessani mennäkseni suihkuun Essi kysyi: Äiti, mikäs panajaiskuva sulla tossa on ja osoitti sormellaan vyötarölläni olevaa vyön aiheuttamaa painautumaa.

vaakakel.gif

Viisivuotias veljentyttäreni katseli silmat killillaan kaulassani riippuvaa korua (Jeesus ristilla) ja kysyi aikansa mietittyaan: 'Elina, kuka tohon on hirtetty?'...

vaakakel.gif

Yritin saada 4-vuotiasta Johanna tytärtäni syömään kunnolla. Hän ei suostunut moiseen ja kommentoi asiaa sanoen: "Maha on jo ihan täynnä. Katso kuinka pullea. Ihan kuin isillä..."
*Äiskä*

Sivun alkuun

vaakakel.gif

Olin eräänä päivänä kaupassa ja satuin kuulemaan, kun eräs pieni poika (n. 3 vuotta) lauleskeli joululauluja pikkuveljelleen. Laulu meni kutakuinkin näin: "Joulupukki, joulupukki, valkoparta vanha ukki. Käyppä tänne, anna selkää..."
-Asiakas-

vaakakel.gif

Siskoni tyttö, Henna, selitti äidilleni (siis omalle isoäidilleen) tuossa jo jokin aika sitten, noin 3-4 vuoden iässä, mitä hänestä tulee isona. "Musta tulee prinsessa", Henna kertoi. Siihen äitini kysyi, että voiko hänkin muuttaa sitten sinne Hennan linnaan asumaan. Henna vastasi myöntävästi. Tämän jälkeen äitini (joka on hoito-alalla töissä) kysyi pikku-Hennalta, että vaihtaisiko tämä isoäidilleen myös sitten vaipat kun hän on vanha. Ja Hennan vastaus kuului: "Joo, ja sitten mä koristelen ne vaipat timanteillakin!".

vaakakel.gif

2-vuotiaan Ainomme Liisa-mummi on pyöreämuotoinen ja käyttää usein tummaa takkia. Paikallisjunassa istumapaikkaa hakiessa tyttömme havaitsi tutunoloisen hamon ja osoitti häntä sormellaan, sekä kiekaisi poikkeuksellisen kirkkaalla lapsenäänellä 'PUMMI !'. Vaunuosasto repesi nauruun ja täti vaihtoi väriä, mutta löytyi häneltäkin pian hymy.

vaakakel.gif

Olimme kirkossa kuuntelemassa lasten kauneimpia joululauluja. Edellisen kerran käytiin kirkossa isänpäivänä ja jumalanpalveluksen jälkeen mentiin seurakuntakeskukseen isänpäivälounaalle. Joululauluiltana olimme ehtineet istua ehkä kymmenen minuuttia, kun tyttö kysyi, että 'joko me pian mennään syömään?'...
Riitta

vaakakel.gif

Kevään tullessa meillä oli 6-vuotiaan Kim pojan kanssa vaikea siirtyä pitkistä kalsareista lyhyisiin. Hän ei millään olisi halunnut vaihtaa kevät tamineisiin. Eräänä aamuna kuitenkin kysyin, että laitetaanko nyt pitkät kalsarit, johon poika: Ei ku mä haluun ne bulldogit! -boxeri-poika-

vaakakel.gif

Perheemme vietti tavallista saunailtaa. Istuskelimme vilvoittelemassa pukeutumishuoneessa. 6-vuotias Kim tutkiskeli litran Coca Cola pulloa ja kysyi; jos tämä litran kokispullo olisi lipputanko, kuinka korkea talo pitäisi olla? Pyysin häntä kysymään isältään hänhän on insinööri ja hallitsee nämä matemaattiset yhtälöt paremmin kuin minä. Minä olen parempi näissä ihmissuhdeasioissa ja tunne asioissa yleensäkin. Johon poika: mamma mä kaaduin tänään pyörällä! Kyselin, että miten kummassa se tähän aiheeseen liittyy? No kaadu säkin pyörällä niin minulle tulee hyvä mieli.
-Suhteellista-

vaakakel.gif

3-vuotias Samuli odotti joulupukin tulevan samana päivänä kuin ensilumi. Kun näin ei tapahtunut, hän ehdotti että jos ostettaisiin joulukalenteri ja avattaisiin siitä kaikki luukut, niin kyllä pukki sitten tulisi.

vaakakel.gif

6-vuotias Jaakko ajeli pienellä mönkiällään yrityksen pihassa olevissa kurakuopissa, jolloin isä useasti torui" Tule nyt heti sieltä vesilätäköistä pois tai kastelet pian asiakkaatkin" . Viimein poika kyllästyi torumisiin ja vastasi" Ole sinä vaan siellä hiljaa tai äiti pistää sut taas ensi yönä sohvalle nukkumaan".

vaakakel.gif

2-vuotiaalta Tuomakselta kysyttiin pikkuveljen ristiäisten jälkeen vauvan nimeä, johon hän vastasi Jeesus Kristus.

Sivun alkuun

vaakakel.gif

Tästä on aikaa jo parisen vuotta. Istuin metrossa harmaana iltapäivänä ja samassa vaunussa oli pieni ryhmä päiväkotilapsia, ikä n. 5v. Aikuiset ihmiset istuivat hiljaa, metro mennä kolkutteli ja lapset juttelivat iloisina. Yhtäkkiä lapset alkoivat laulaa kovalla äänellä: "Halleluja, halleluja, halleluja..." Kyllä oli naurussa pidättelemistä yhdellä sun toisella metromatkustajalla.
-Äiti vm-72-

vaakakel.gif

Poikamme Samuel, ikää 3,5 vuotta, on innokas formulafani. Tulokset pitäisi aina tietää ennen kuin kilpailu on edes alkanut. Kun hän jo kymmenettä kertaa kysyi, että voittaako Häkkinen tänään, vastasin hänelle :" Sitä ei voi tietää etukäteen!!". Samuel katseli hetken kirkkain silmin ja kysyi:" No, tietääkö sen takakäteen??"

vaakakel.gif

Olimme tulossa puistosta 2.5-vuotiaan tyttömme kanssa kun vastaan tuli hoiperteleva humalainen mies. Tyttömme katseli tarkkaavaisesti miestä ja kun tämä oli kohdallamme hän sanoi miehelle huolestuneena: "Oletko sairas, vai onko jotain tapahtunut?" Tytär on innokas muumifani ja lause on peräisin yhdestä muumikirjasta, mutta sattui myös tuohon tilanteeseen!
-ilopilleri-

vaakakel.gif

3-vuotias poikani katseli luvattoman paljon muumi-videoita ja käytti niistä oppimiaan vuorosanoja mitä kummallisimmissa yhteyksissä. Olimme asuntoesittelyssä ja katselimme kylpyhuonetta jossa oli lisäksemme toinen pariskunta. Poikani rikkoi hiljaisuuden toräyttämällä kovaan ääneen ja yli selkeästi artikuloiden: "Kuka tuo inhottava pariskunta on!" Arvaa hävettikö!

vaakakel.gif

Opetin 3-vuotiaalle pojalleni herrasmiesten käsisuudelmaa naiselle ja poikani tuumasi että: "Nyt mä teen sellaisen suukon jonka tosi herrasmiehet tekee!" ja pussasi minua takapuoleen!

vaakakel.gif

3-vuotias poikani oli isänsä kanssa katsomassa jääkiekko-ottelua ja kotiin tullessa kysyin mikä siellä oli kivointa? Hän vastasi: "No ne napatytöt!"

vaakakel.gif

Mieheni ollessa 2,5-vuotias tuotiin vastasyntynyt pikkusisko kotiin ja vauva tietenkin huusi naama punaisena. Isoveli kuunteli hetken ja tokaisi:" Viekää jo tuo huutava nainen pois!"

vaakakel.gif

4-vuotiaan Millan tarhantäti oli sairaana, mahataudissa. Milla tietäväisenä: "Minäpä tiedän miksi Anita on sairas !!" - No ??? " Se on kuunnellut liian paljon Aino-Kaisan puhetta ja saanut ripulin. " -liekö perää ? -

vaakakel.gif

Kuusivuotias Niko opettelee innokkaasti lukemaan ja kirjoittamaan. Hän tivasi pitkään "Miten opettaja eroaa omenasta?". Kesti jonkun aikaan ennen kuin hokasin, että kyse oli kirjoitusasusta.

vaakakel.gif

Isosisko Henni odotti innolla 6-vuotissyntymäpäivää. Kysyin edellisenä iltana, miltä tuntuu olla vielä viisi vuotias? "Tosi tyhmää olla tällainen pikkukakara" vastasi Henni. Sanoin, että kiva kun sinusta tulee iso tyttö, et sitten varmaan enää kiukuttele, ei tarvitse nukuttaa, herättää... Henni katsoi minua ja sanoi "Et kai luule, että täytän kaksikymmentä!!!"

vaakakel.gif

Emmiä 2,5 v poltti nokkonen. Kun kysyin mikä sattui, Emmi vastasi: "Kukka puri"

vaakakel.gif Janne, 3v, sanoi isoveljelleen 20v, että "Kun minä olen yhtä vanha kuin sinä, sinä olet jo vanha ukko". Sana Janne katsoi, kun veljet 20v ja 17v korjasivat autoa ja totesi, että "Siinä ne pellet likkoo autoo". Veljen 17v tyttöystävälle Janne totesi, että "Kun olen iso kun Antti (=isoveli), meen sun kanssa naimisiin!".

vaakakel.gif

Topias (4) katseli ulos ikkunasta marraskuun pimenevään iltaan, kysyi sitten äidiltä; Onko nyt yö. Äiti myönteli, että melkein. Topias
hetken aikaa mietittyään totesi iloisena; Huomenna on maaliskuu, maaliskuussa on valoisampaa.
-Muumilaakson tarinat-

vaakakel.gif

Toinenkin juttu autoista: Ville 2,5 vee, tekninen asiantuntija, oli parkkipaikalla ulkona. Naapurin mies oli vaihtamassa talvirenkaita aarteeseensa, vanhaan amerikanrautaaan, jota usein pihalla ropaa. Ville katsoi touhua vähän aikaa ja totesi: On romu auto!.

vaakakel.gif

Markus 2,5 vuotta, joka on kova automies, oli lähdössä isänsä kanssa hoidosta. Hoitopaikan pihalla oli Peugeot merkkinen henkilöauto ja aikansa katseltuaan autoa totesi isälleen: "hei isi, tämän auton merkki on leijonakuningas."

vaakakel.gif

Äitini 50-vuotisjuhlilla juhlaväki kertoili hauskoja tapauksia vuosien varrelta. Kummipoikani Aatu, 4 v. halusi ottaa osaa ja sanoi
kuuluvasti: "Kummitäti on hyvä röyhtäilemään". Se olikin isovanhemmilleni tärkeä tieto...

vaakakel.gif

Krista 4v.
Kristalta kysyttäessä ikää, vastasi hän aina tomerasti 2 v.
Kerran olin sitten just ihmetelly että miksi sanot aina 2 v. vaikka olet jo 4 ja tiedät sen itsekin. Soittipa sitten lehtimyyjä joka jututti
tyttöä pitkään ja kun menin puhelimeen naureskeli lehtimyyjä siellä vedet silmissä ja kertoi että kun hän oli kysynyt tytön ikää oli Krista
vastannut 2 v. mutta älä kerro äidille.

vaakakel.gif

Ville, 2.5 vee on oikea tekninen asiantuntija. Välillä vaan menee laitteet sekaisin. Hän saattaa asiantuntevasti katsoa seinäkelloa ja kertoa: kello on puoli astetta.
t. äitiosasto

vaakakel.gif

Ilari 4v ja äiti 44v. mylläsivät sängyssä aamulla. Äiti sanoi, voi voi älä nyt ruttaa noin kovasti vanhaa äitiäsi, johon Ilari; "Voi äiti, et sää mikään vanha oo, eihän sulla kasva vielä partakaan!"

vaakakel.gif

Kerran törmäsin pikku tyttöön joka vaelteli kaupassa kaljapullo kädessä ja hoki: Mamma, jag tycker om mellan öl.

vaakakel.gif

Poika istui kärryssä tavaroiden seassa, isän lähtiessä punnitsemaan jotain tuotetta. Heti kun isän selkä oli kadonnut näkyvistä, poika alkoi huutaa: We wan´t rock & roll, ja heitteli tehokkaaseen tahtiin tavaroita pois kärryistä. Isä palasi aika äkkiä takaisin.

vaakakel.gif

Kyselyiässä olevat pojat istuivat kärryissä äidin tehdessä leikkele kauppaa. Pojat olivat innokkaita kalamiehiä ja kyselivät vuoron perään mikä kala tuo on -kysymyksiä. Kun vuoroon tuli iso lohi, kysyivät pojat kuorossa, että saako sitä silittää... Oli meillä myyjillä ja muilla asiakkailla hauskaa.

vaakakel.gif

Noora kaatoi mukin toistamiseen ja äiti totesi voi Noora oletpa sinä oikea rähmäkäpälä. Meni pari päivää ja pikkuveli Konsta kaatui totesi 4v Noora että kylläpä oot oikee kähmänräppänä.
- Kummitäti

vaakakel.gif

Naapurin tytön mummo oli kuollut. Elisa 5v mietti asiaa kotona" mihinkähän se mummo oikeen kuoli? Kuolikohan se sukupuuttoon vai mihin?
-nauruaan pitelevä äiti

vaakakel.gif

5-vuotias Lauren katseli kun vanhempansa pelleilivät
toisiaan kutittaen ja totesi päätään puistellen ' ootte tekin kans' yks'
parimaljakko'.

vaakakel.gif

Sami 1v 8 kk istui vanhempiensa kanssa pöydässä "vappuisella iltapalalla" vappuaattona. Isällä ja äidillä oli olutta lasissa, Samilla oli limsaa. Yhtäkkiä Sami nosti mukinsa ilmaan, katsoi vanhempiaan, ja sanoi Ippis!

vaakakel.gif

Äiti oli käyttämässä vauvaansa lääkärillä pahan ihottuman vuoksi. Mukana oli myös perheen noin viisi vuotias poika. Ilmeisesti lääkäri ei löytänyt vauvasta mitään vikaa, kun viisivuotias ilmoitti kuuluvasti lääkärinhuoneen ovella:mähän sanoin, että vauva pitäisi viedä ihan oikealle lääkärille.
-sivullinen-

vaakakel.gif

Mummo oli lapsenvahtina vilkkaille Aleksille (7) ja Topiakselle (5). Iltasaduksi mummo sitten kertoi Raamatun tarinoita. Kertoi sitten
myös, että raamatussa sanotaan, että vanhemmat sanoo, mitä lapset saa tehdä ja mitä ei ja vanhempia täytyy totella aina. Aleksi oli pitänyt asian jälkeen parin minuutin miettimistauon ja todennut hartaana, että tota mä en oo koskaan tiennytkään.
Toivottavasti menee mummon opit paremmin perille.

vaakakel.gif

Tuomas 2v 2kk istuu isovanhempiensa kanssa ruokapöydässä ja aloittaa keskustelun: "Pojilla on pippeli. Tytöillä ei ole pippeliä. Tytöillä tylsää." Siitä onkin isovanhempien helppo jatkaa luontevaa keskustelua...

vaakakel.gif

4-vuotias Tapio näki isänsä alasti, osoitti isänsä sukupuolielimiä ja kysyi silmät hämmästyksestä pyöreinä, että "Onko isälläkin tuollainen?"

Samainen poika oli äidin ja isän kanssa mökillä juhannusta. Kotiin paluun jälkeen hän oli äidinsä kanssa kaupassa kanssa kaupassa ja vastaan tuli eräs tuttu nainen, joka kysyi, että miten juhannus meni. Äiti vastasi, että oltiin mökillä, eikä siellä mitään ihmeellistä tapahtunut, mutta Tapio sanoi kuuluvalla äänellä, että "Kerro sille, kun isä pissasi rapuilta ja sinä olit kamalan vihainen!"

vaakakel.gif

5-vuotias poika katseli televisiosta pesulle mennessään hetken Majakka-ohjelmaa jossa oli rasismi-aiheinen jakso. Vaalea ihoinen tyttö suuteli tummaihoista poikaa, johon poika tuumaasi: "Suutelee nyt amerikkalaista miestä!"

vaakakel.gif

Puolivuotiaalla pikkusiskolla oli kakat housuissa, mihin 4-vuotias Minna totesi, että "Äiti! Tule vaihtamaan tämän haisevan naisen vaippa!"

Samainen Minna katseli, kuinka äiti imetti pikkusiskoa ja komensi "Älä sitten anna sille kaikkia maitoa, että riittä tulevillekin lapsille sitä!"

vaakakel.gif

Topiaksella (4 vuotta), oli kova vessahätä ja juostessaan vessaan kuului hampaiden välistä: ei paniikkia, ei paniikkia, ei paniikkia...

Olimme Topiaksen (4 vuotta) kanssa lääkärissä. Lääkärin kutsuttua meidät huoneeseen Topias lausui hartaasti keskellä odotushuonetta: Äiti, mä en haluais mennä kun mä inhoan tuota hirviötä. Onneksi lääkärin kasvot olivat yhtä punaiset kuin äidinkin.

vaakakel.gif

Jenna 3v katseli kun tummaihoinen mies käveli ohi. Asiasta piti kertoa äidillekin kovalla äänellä: 'Äiti, kato minkä värinen toi setä on!'

vaakakel.gif

Okko 2,5v. poika saa ruokailun jälkeen xylitolpurkan. Äiti sanoo, että otetaan yksi purkka ja sitten laitetaan pussi takaisin hyllylle. No, meni tovi ja Okko haki uuden purkan - ottaen vain yhden kappaleen ja sulkien purkkapussin nätisti. Sitten äiti kysyi: Mitäs Okko puuhaa? Miksi haet aina uuden purukumin? ( Hän heitti vanhan wcpönttöön). Siihen Okko tokaisi: No kun se vanha meni RYPPYSEKSI!

vaakakel.gif

Kun naapuriin muutti eräs nuori pariskunta, meni 5-vuotias Minna kysymään, että onko heillä lapsia ja he vastasivat, että ei ole. Kun Minna kysyi, että miksi ei ole, niin he sanoivat, että ei vain satu olemaan. Minna katseli heitä tarkkaavaisesti ja tokaisi tietävästi, että "Olette käyttäneet kondomia". Kylläpä Minnan vanhenpia sitten hävetti......

vaakakel.gif

5-vuotiaan Jannen suusta kuultua "Jos syö syö karpäs-sientä ja siinä on kamalasti suolaa, niin tulee aidssi!"

vaakakel.gif

Hain poikaani päivähoidosta kotiin, kun kuulin hoitopaikan pihassa kolmen noin 4- vuotiaan pojan keskustelun: "Mikä se kondomi oikein on?" "Sitä käytetään, ettei tule lapsia". "Mutta miten sitä käytetään?" "Minä tiedän! Nainen syö sen kondomin, vauvan siemenet uivat siihen ja kun nainen menee kakalle, niin kodomi tulee kakan mukana ulos. Sitten ei tule lapsia!"

vaakakel.gif

Teemu 2 v heräsi yöllä isänsä kuorsaukseen. Hetken seurattuaan isäänsä poika tokaisi: "isä korjaa konetta", ja meni takaisin unten maille.

vaakakel.gif

Äidin laittaessa pitkästä aikaa huulipunaa Topias 1 v 10 kk huomaa: "Äiti syö meikkiä!"

vaakakel.gif

Ilari, 3½ v, katseli pääsiäisaamuna ikkunasta edellisen päivän kesäisestä säästä muuttunutta maisemaa;"No jo tuli takalumi!"

vaakakel.gif

Jennika 2v pelkää kävellä märällä lattialla koska ei halua kaatua. Kerran mennessään suihkuun hän kurkisti vessanmatolta ja sanoi rohkeasti itselleen: Anna mennä vaan, Jennika!

Sama pikkutyttö oli vasta 1,5 v ja istui olohuoneessa seuraamassa lempiohjelmaansa Teletappeja. Äiti kaatoi kylppärissä pyykinkuivaustelineen ja jonkin ajan kuluttua tyttö juoksi kylpyhuoneeseen huutaen hädissään äidille: "Kerrrtakaikkiaan! Mitäs täällä!" Saatuaan vastauksen tyttö rauhoittui ja juoksi äkkiä takaisin TV:n ääreen...

vaakakel.gif